آزمایشات شیر و ارزیابی آن

۹ تیر ۱۳۹۳ 3,566 بار بدون دیدگاه داود وکیلی

مشخصات این مجموعه

فرمت فایل : Word ورد

حجم فایل : کمتر از 1 مگابایت

پرداخت در محیطی کاملا امن

دانلود بلافاصله پس از پرداخت

قیمت : 2900  تومان

29,000 ریال – خرید

ارزیابی کیفیت شیر

مقدمه :

ارزیابی کیفیت شیر: ما بازرسان بهداشت محیط بایستی طی یک سری آزمایشات فیزیکی، شیمیایی و میکروبی کیفیت شیر را مورد آزمایش و بررسی قرارداده و در مواردی که لازم باشد جلوی تولیدمحصولات وابسته ( پنیر ، خامه ، دوغ و … )و مصرف آنرا بگیریم . در این تایپک در ارتباط با آزمایشات شیر فایل کوتاهی رو برای دانلود شما عزیزان قرار دادیم که امیدواریم استفاده کنید. ضمنا فایل pdf آزمایشات شیر رایگان قابل دانلود می باشد.

آنچه باید در مورد شیر و آزمایشات شیر بدانیم … :

در زیر برخی نکات در ارتباط با شیر رو بصورت کوتاه برای شما عزیزان ذکر میکنیم.

کیفیت شیر :

شیر ماده اصلی در تولیدمحصولات لبنی می باشد و در بین مواد غذایی حساس ترین ماده نسبت به فساد محسوب می شود . بعد از دوشیدن شیر از حیوان سالم ، شیر توسط مراکز جمع آوری به کارخانجات منتقل می گردد .که قبل از پذیرش شیر در کارخانه ها لازم است یک سری کنترل ها از لحاظ ماندگی شیر و کیفیت شیر انجام شود .

تانکر حمل شیر باید دارای خصوصیات زیر باشند :

  1. نوع جنس تانکر حمل شر باید از آلومینیوم و یا استیل ضد زنگ(۳۱۴ و ۳۱۶ نوع استیل ) باشد . ۳۱۶ گرانقیمت تر و براق و صاف است و مقاوم به زنگ زدگی می باشد.
  2. محوطه بیرونی تانکر باید بدون هرگونه زنگ زدگی ،آلودگی و رسوب باشد.
  3. سطح داخلی تانکر باید صاف و هموار باشد و فاقد رسوب املاح شیر باشد . همچنین به چند قسمت تقسیم شده باشد .که این قسمت ها باعث شده کامیون در هنگام حمل شیر در پیچ ها لمبر برندارد وچپ نشود.
  4. تانکر باید بعد از بارگیری پلمب شود و پلمپ آن باید تا محل تحویل به کارخانه سالم باشد.

خصوصیات فیزیکی و شیمیایی شیر :

  1. لخته های پروتئینی و ذرات زرد رنگ روغن نباید در شیر وجود داشته باشد .
  2. مواد خارجی مانند ذرات مگس ،ماسه و چوب و کاه در شیر نباید وجود داشته باشد.
  3. رنگ شیر سالم سفید است که در اثر ورود میکروبها از جمله باکتری آگالاکتیا تغییر می کند.همچنین رشد میکروارگانیسم ها ، عفونت پستان گاو و و جود آغوز رنگ شیر را تغییر می دهد.
  4. علت مایع بودن شیر وجود میسل های کازئینی با بار منفی است .که تعادل بارهای منفی مربوط به این میسیل ها در اثر جوشاندن از بین می رود. و حالت لخته ایجاد می شود .
  5. وجود ذرات لزج که مربوط به میکروارگانیسم ها و آنزیم های میکروبی در شیر است پذیرفتنی نیست.

نکات مهم در کنترل کیفیت شیر :

  1. رنگ زرد متمایل به قرمز نشانه وجود بیماری دام به ماستیدیس است.
  2. رنگ زرد متمایل به نارنجی نشانه وجود کلستروم است.
  3. برای اندازه گیری ثبات پروتئینی در شیر از تست جوش و تست الکل استفاده میشود .
  4. ترشیدگی شیر و عمل آنزیم های پروتئولیتیک ( پروتئین + کافت ) موجب ظهور لخته های پروتئینی در شیر می شود.
  5. ذرات روغن موجود در سطح شیر در اثر تکان های شدید شیر خام در تانکر های حمل شیر به ویژه در سرما در اثر شکستن امولسیون شیر ایجاد میشود.
  6. اسید بیشتر مواد معدنی و قلیا اغلب چربی ها را شستشو میدهد . (CIP)

خصوصیات حسی شیر :

  • طعم شیر ( Flavour) : شیر سالم دارای طعم طبوع می باشد که برای اندازه گیری طعم شیر آنرا تا ۸۰ درجه سانتی گراد به مدت نیم ساعت جوشانیده و سپس تا ۲۰ درجه سانتی گراد خنک میکنیم و با خوردن آن طعم شیر را می چشیم .
  • بوی شیر : بوی شیر سالم مطبوع است و نباید بگذاریم بوهای محیط و رشد ارگانیسم ها باعث تغییر بوی شیر گردد. آنزیم لسیتیناز میکروبی ، لیستین را به منو و دی گلیسیرین و باز کولین تجزیه می کند و سپس کولین به تری متیل آمین تبدیل می شود که عامل بوی ماهی در شیر است .که در اثر رشد میکروبها این اتفاق می افتد.

جمع بندی

آزمایشات فیزیکی و شیمیایی به همراه توضیحات و نحوه کار و همچنین داده های بدست آمده از آزمایشگاه به شکل WORD استاندارد و فهرست نویسی شده با استفاده از فونت های استاندارد و استفاده از پی نوشت برای کلمات اختصاصی ، برای دانلود در اختبار شماست . میتونید به راحتی دانلود و استفاده کنید.

لطفا ابتدا فایل پی دی اف را رایگان دانلود کنید و چانانچه نیاز داشتید فایل ورد را خریداری نمایید.

فایل ارزیابی کیفیت شیر

فرمت : pdf حجم : 1 مگابایت برای دانلود رایگان کلیک کنید

فایل PDF  رایگان می باشد ابتدا دانلود و چنانچه به فایل قابل ویرایش نیاز داشتید فایل ورد را خریدار نمایید. | تعداد صفحات : 8

قبل از خرید بخاطر داشته باشید


پس از پرداخت انلاین در محیطی امن و توسط کلیه کارتهای بانکی ، لینک دانلود بلافاصله پس از خرید برای شما فعال خواهد شد .

پشتیبانی 24 ساعته ، حتی روزهای تعطیل : info[at]iehe.ir

ما تا دریافت کامل فایل خریداری شده ، پشتیبان و همراه شما خواهیم بود . قدردان اعتماد شما خهستیم.

مشخصات این مجموعه


فرمت فایل : Word ورد

حجم فایل : کمتر از 1 مگابایت

پرداخت در محیطی کاملا امن

دانلود بلافاصله پس از پرداخت

قیمت : 2900  تومان

29,000 ریال – خرید
نویسنده : داود وکیلی

سلام ؛ داود وکیلی هستم ، کارشناس مهندسی بهداشت محیط و ساکن شهر خوی . کار طراحی و وبلاگ نویسی رو دنبال میکنم و طراحی وب رو صرفا برای کارهای خودم انجام میدم . امیدوار هستم که وبسایت مهندسی بهداشت محیط ایران براتون مفید باشه.

بدون دیدگاه


دیدگاه خود را بنویسید
توجه مهم : دیدگاه های شامل توهین و بی احترامی و تبلیغاتی پذیرفته نخواهد شد.

محصولات فروشگاه ما

نمایش همه محصولات
میکروبیولوژی محیط بهداشت محیط

میکروبیولوژی محیط


به نام پروردگار خوبی ها میکروبیولوزی و شاخه میکروبیولوزی محیط از اهمیت ویزه ای در مهندسی بهداشت محیط برخوردا است . ...

مشاهده : 2,162 بار
دانلود پاورپوینت بازیافت کاغذ

دانلود پاورپوینت بازیافت کاغذ


نحوه بازیافت کاغذ و پاورپوینت آماده آن بنام خدا و با سلام؛ در این تایپک از سایت مهندسی بهداشت محیط ایران ...

مشاهده : 2,776 بار

مختصری درباره وبسایت علمی آموزشی مهندسی بهداشت محیط ایران

وب سایت مهندسی بهداشت محیط ایران از اردیبهشت ماه 1392 با هدف ارائه محتوای بهداشتی با محوریت مهندسی بهداشت محیط پا به دنیای مجازی گذاشته است.ما در سایت مهندسی بهداشت محیط ایران سعی در به اشتراک گذاری محتوای مفید برای دانشجویان و فارغ التحصیلان و همکاران بهداشتی داشته و تمام سعی خود را برای این مهم به کار گرفته ایم و در این مسیر نیز به پیشنهادات و انتقادات شما نیازمندیم. امیدوار هستیم بتوانیم قدمی هرچند کوچک در ارتقای سطح علمی همکاران و دانشجویان عزیز بر داشته باشیم.موضوع فعالیت ما علاوه بر بهداشت محیط ، بهداشت حرفه ای ، بهداشت عمومی ، تغذیه و رژیم درمانی و بصورت اختصاصی آموزش نسخه خوانی در داروخانه می باشد.