مهندسی بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط – بهداشت حرفه ای – بهداشت عمومی – تغذیه و رژیم درمانی

50% تخفیف ویژه

تخفیف ویژه خرید پکیج آموزشی دوره کمک بهیاری | تخفیف 50% اعمال شد.برای مشاهده پکیج کلیک کنید

  • متن مطلب

داود وکیلی

کارشناس مهندسی بهداشت | طراح وب و وبلاگ نویس

تجهیزات آزمایشگاهی

هودهای بیولوژیک: وسیله ­ای اتاقک مانند با حفاظ شیشه ای متحرک و دارای هواکش و سیستم روشنایی، که بعضی از آنها حاوی لامپ یو وی جهت استریل کردن هوای داخل آن در هنگام کار با عوامل میکروبی و محیطهای کشت داده شده می­اشند.

 

یخچال : یخچال معمولی جهت نگهداری نمونه و محیط کشت با دمای ۴+ درجه سانتی گراد – یخچال فریز با دمای ۴۰- درجه سانتی گراد جهت نگهداری سوش باکتری ها و میکرو ارگانیسم ها .

 

سانتریفیوژ : جهت جداسازی میکروارگانیسم ها ،قارچ ها و جلبک های از محلول معلق

 

آون (فور) : آون دستگاهی است که جهت سترون نمودن وسایل فلزی و شیشه ای، ابزار ها و ظروف مقاوم در برابر حرارت استفاده میشود. دمای مورد استفاده در فور ۱۷۰ درجه به مدت یک ساعت می باشد.

 

ترازو: در آزمایشگاه از ترازو های مختلف جهت توزین نمونه ها ، پودر محیط های کشت و مواد شیمیایی تشکیل دهنده محلول ها و محیط های کشت استفاده می شود . در آزمایشگاه حداقل یک ترازو با حساسیت یک دهم گرم مورد نیاز است.

 

انکوباتور : دستگاهی است که از آن جهت تأمین دمای لازم برای رشد میکروارگانیسم ها استفاده می شود.

دمای داخل گرمخانه نباید از حد ±۲ تغییر نماید . برای تنظیم و تعادل دمای مورد نظر لازم است دو بار در روز، یکبار صبح در ابتدای شروع کار که درب دستگاه، ساعت ها بسته بوده است و یک مرتبه در پایان کار به کمک یک دماسنج دقیق دمای گرمخانه کنترل گردد.

 

بن ماری: دستگاهی است که از آن جهت تهیه محیط های کشت ، ثابت نگه داشتن دمای محلول ها و محیط  کشت و به ویژه برای مذاب نگه داشتن محیط های جامد استفاده می شود.

حداکثر بالانس تغییر دمای بن ماری ۰٫۵ ± می باشد .

 

اتوکلاو : دستگاهی است که از آن جهت سترون کردن محیط های کشت و محلول های مقاوم به حرارت استفاده می شود و مانند هر دستگاه آزمایشگاهی می تواند دارای ابعاد ، اندازه و ظرفیت های مختلف باشد .

دستگاه با فشار ۱۵ psi پوند بر اینچ مربع یا ۱۰۵ نیوتن بر هر متر مربع ، درجه حرارت ۱۲۱درجه سانتی گراد و زمان ۲۰ – ۱۵ دقیقه ، کلیه موجودات زنده را از بین می برد و جسم را سترون می کند.

پس از آنکه فشار سنج نشان داد که هیچگونه فشار مربوط به بخار آب وجود ندارد می توان درب اتوکلاو را باز نموده و مواد و وسایل را خارج نمود سپس دستگاه را خاموش و از برق جدا می کنیم .

 

میکروسکوپ : امروزه انواع مختلفی از میکروسکوپ ها جهت شناسایی و بررسی میکروارگانیسم ها به کار می رود .

متداول ترین میکروسکوپی که در آزمایشگاه های میکروبیولوژی به کار می رود میکروسکوپ نوری است که در آن جسم با نور مرئی دیده می شود.

۴ نوع عدسی شیئی موجود :

۱٫   عدسی شیئی با قدرت پایین ۴×

۲٫   عدسی شیئی با قدرت پایین (خشک) ۱۰×

۳٫   عدسی شیئی با قدرت بالا (خشک) ۴۰×

۴٫   عدسی همراه با روغن ایمیرسیون ۱۰۰×

 

آنس (فیلدوپلاتین ) :وسیله ای است که نوکش تیز بوده و و برای کشت دادن عمقی ودر محیط های جامد و یا برای برداشتن تک کلنی مورد استفاده قرار می گیرد.

لوپ : به شکل میله ای که دارای سه قسمت دسته و بدنه و نوک می باشد که برای برداشتن نمونه و کشت روی محیط های جامد به کار میرود ونوک آن از جنس استیل یا پلاتین میباشد.

لام : صفحه ای از جنس شیشه که مستطیل شکل می باشد و در رنگ آمیزی و گسترش میکروبی و … به کار میرود.

چراغ بونزن : برای حرارت دادن یا سترون کردن وسایلی مانند سوزن کشت یا لوله آزمایش و … به کار می رود.

چراغ الکلی : وسیله ای می باشد که نسبت به چراغ بونزن حرارت کمتری دارد.

پلیت : ظرف های یکبار مصرفی که دارای درب برای نگه داری محیط کشت جامد به کار می رود.

پنس : برای گرفتن وسایلی همانند دیسک آنتی بیوگرام یا گاز استریل به کار می رود.

دکمه اشتراک گذاری تلگرام برای اشتراک این مطلب در تلگرام کلیک کنید

فایل ضمیمه شامل موارد بالا به همراه عکس می باشد .میتونید به رایگان دانلود کنید. فایل WORD کاملا منظم .

رایگان

دانلود فایل

فایل ورد و تعداد صفحات : 2

نویسنده :
داود وکیلی
دیدگاه ها ی این مطلب

جهت دریافت جدیدترین مطالب ، فایل ها و مقالات رایگان و اخبار استخدامی در ایمیلتان در خبرنامه سایت عضو شوید .

فروشگاه ما