بهداشت محیط و کنترل بیماری های روده ای + پاورپوینت

۱۲ بهمن ۱۳۹۳ 2,171 بار بدون دیدگاه داود وکیلی

کنترل بیماری های روده ای

بنام خداوند یکتا

با سلام خدمت شما دوست و کاربر گرامی

در تایپک پیش رو از سایت مهندسی بهداشت محیط ، در راتباط با نقش کلیدی بهداشت محیط در پیشگیری و کنترل بیماری های روده ای با اولویت التور صحبت خواهیم کرد .

بیماریهای منتقله از آب و مواد غذایی
بیماریهای هستند که از خوردن و آشامیدن آب یا نوشیدنی آلوده ناشی می شوند .

عامل این آلودگی باکتری ها؛ ویروسها ؛ توکسین ها و انگل ها هستند که باعث ایجاد بیماری هایی  وبا ؛ اسهال خونی ؛آمیبی؛ تیفوئید ؛مسمومیت غذایی ؛ بوتولیسم و…..در انسان میشوند .

 در اغلب بیماریهای منتقله از آب و غذا شامل: تهوع؛استفراغ؛گرفتگی شکمی است .این نشانه ها به طور متوسط در مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از عفونت ظاهر شده و برای ۱تا۲ روز ادامه می یابد.

اغلب بیماریهای منتقله از آب و غذا میتوانند به دلیل از دست دادن آب و املاح بدن بیمار باعث ایجاد عوارض کم آبی و یا مرگ در انسان شوند.

اماکن و مراکز حساس :

به اماکن و مراکزی مانند پادگانها ، بوفه مدارس ، بوفه بیمارستانها ، مدارس شبانه روزی ، سلف سرویسهای مراکز آموزشی و اداری ، آسایشگاه سالمندان،مساجد و تکایا ،کترینگ ها ، اماکن زیارتی ، اماکن بین راهی ، کافه قنادی ، آبمیوه بستنی،حلیم،آش،کبابی و جگرکی ، اغذیه فروشی، تالار پذیرایی ، رستوران ، مهدکودک ، زندان ، ترمینال ، اردوگاهها ، هتل و… اطلاق می گردد.

مواد غذایی حساس :

به مواد غذایی مانند سالاد ، سبزی خام ، شیر و فراورده های لبنی ، تخم مرغ ، کباب کوبیده ، کلیه فراورده های سنتی و دست ساز و … اطلاق می گردد .

موفقیت در بررسی و کنترل یک طغیان ناشی از غذا کاملاً بستگی به اقدام مسئولانه و عکس العمل به موقع دارد . هنگامی که یک طغیان رخ می دهد افرادی که در بررسی و کنترل طغیان نقش دارند باید کاملا با وظایف خود آشنا بوده به طوریکه اقدامات لازم بدون اتلاف وقت انجام گردد . لذا به منظور مدیریت و برنامه ریزی صحیح جهت کنترل و پیشگیری از طغیان بیماریهای منتقله از غذا اقدامات بهداشت محیطی باید در سه مرحله انجام شود :

مرحله اول : اقدامات بهداشتی پیش از بروز همه گیری
مرحله دوم : اقدامات بهداشتی در هنگام بروز همه گیری
مرحله سوم : اقدامات تکمیلی پس از پایان همه گیری

اقدامات بهداشتی پیش از بروز همه گیری:

هماهنگیهای درون بخشی و برون بخشی ؛
تشکیل تیم ارزیابی ، مدیریت و کنترل طغیان بیماریهای مرتبط با غذا در دانشگاهها ؛
اطلاع رسانی و آموزش ؛
پیش بینی و تامین تجهیزات ، منابع و ابزار مورد نیاز ؛
نظارت و بازرسیهای بهداشت محیطی ؛
مستند سازی و گزارش دهی .

 

اقدامات بهداشتی در هنگام بروز همه گیری :

 

گام اول : تایید گزارش وقوع همه گیری
گام دوم : ارزیابی اولیه
گام سوم : اقدامات بهداشت محیطی
گام چهارم : اعمال ضوابط قانونی مرتبط و مستند سازی و گزارش دهی به مقامات ما فوق

اقدامات تکمیلی پس از پایان همه گیری:

در این مرحله پس از پایان طغیان بیماریهای منتقله از غذا اقدامات تکمیلی زیر انجام می پذیرد :
ادامه آموزشها و اطلاع رسانی
برنامه ریزی به منظور حفظ شرایط موجود و جلوگیری از بازگشت شرایط طغیان
تهیه گزارش نهایی ونتایج به دست آمده طبق فرمت گزارش دهی
جایگزینی اقلام مصرفی در طی فعالیتهای کنترل طغیان برای موارد بروز احتمالی طغیان آتی

پیشنهاد میکنیم سرفصل های زیر رو به همراه مطالب بالا از فایل پیوستی دانلود و استفاده نمایید :

– بررسی های محیطی و مواد غذایی

-بررسی های لازم در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی

– مهمترین اهداف بررسی طغیان بیماریهای منتقله از غذا

-عفونت های منتقله از غذا FOODBORNE INFECTIONS

– مسمومیت غذایی FOODBORNE INTOXICATION

-بعضی از مراحل بررسی اپیدمیولوژیک یک طغیان

– چگونه از ابتلاء به بیماریهای منتقله از آب و غذا پیشگیری کنیم

-نکات مهم پیشگیری از بیماریهای منتقله از راه غذا

-نکات لازم دیگر در خصوص کنترل بیماریهای منتقله از راه غذا

-بررسی محیطی(آب و فاضلاب )

– اقدامات بهداشت محیط به منظور پیشگیری از بروز موارد بیماریهای روده ای

 

منبع : سایت بهداشت محیط ایران | www.iehe.ir

فایل پیوستی دارای 30 اسلاید در قالب پاورپوینت می باشد .

قبل از خرید بخاطر داشته باشید


پس از پرداخت انلاین در محیطی امن و توسط کلیه کارتهای بانکی ، لینک دانلود بلافاصله پس از خرید برای شما فعال خواهد شد .

پشتیبانی 24 ساعته ، حتی روزهای تعطیل : info[at]iehe.ir

ما تا دریافت کامل فایل خریداری شده ، پشتیبان و همراه شما خواهیم بود . قدردان اعتماد شما هستیم.

مشخصات این مجموعه


فرمت فایل : Ppt پاورپوینت

حجم فایل : 2.6 مگابایت

پرداخت در محیطی کاملا امن

دانلود بلافاصله پس از پرداخت

قیمت: 1000 تومان

10,000 ریال – خرید
نویسنده : داود وکیلی

سلام ؛ داود وکیلی هستم ، کارشناس مهندسی بهداشت محیط و ساکن شهر خوی . کار طراحی و وبلاگ نویسی رو دنبال میکنم و طراحی وب رو صرفا برای کارهای خودم انجام میدم . امیدوار هستم که وبسایت مهندسی بهداشت محیط ایران براتون مفید باشه.

جایگاه تبلیغ بنری شما

بدون دیدگاه


دیدگاه خود را بنویسید
توجه مهم : دیدگاه های شامل توهین و بی احترامی و تبلیغاتی پذیرفته نخواهد شد.

محصولات فروشگاه ما

نمایش همه محصولات
میکروبیولوژی محیط بهداشت محیط

میکروبیولوژی محیط


به نام پروردگار خوبی ها میکروبیولوزی و شاخه میکروبیولوزی محیط از اهمیت ویزه ای در مهندسی بهداشت محیط برخوردا است . ...

مشاهده : 2,389 بار
گزارشکار آزمایشگاه شیمی محیط

گزارش کار آزمایشگاه شیمی محیط


بنام خدا عرض سلام خدمت دانشجویان و کاربران گرامی واحد شیمی محیط یکی از واحدهای شیرین کارشناسی مهندسی بهداشت محیط هست . ...

مشاهده : 5,346 بار

مختصری درباره وبسایت علمی آموزشی مهندسی بهداشت محیط ایران

وب سایت مهندسی بهداشت محیط ایران از اردیبهشت ماه 1392 با هدف ارائه محتوای بهداشتی با محوریت مهندسی بهداشت محیط پا به دنیای مجازی گذاشته است.ما در سایت مهندسی بهداشت محیط ایران سعی در به اشتراک گذاری محتوای مفید برای دانشجویان و فارغ التحصیلان و همکاران بهداشتی داشته و تمام سعی خود را برای این مهم به کار گرفته ایم و در این مسیر نیز به پیشنهادات و انتقادات شما نیازمندیم. امیدوار هستیم بتوانیم قدمی هرچند کوچک در ارتقای سطح علمی همکاران و دانشجویان عزیز بر داشته باشیم.موضوع فعالیت ما علاوه بر بهداشت محیط ، بهداشت حرفه ای ، بهداشت عمومی ، تغذیه و رژیم درمانی و آموزش نسخه خوانی در داروخانه می باشد.