مهندسی بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط – بهداشت حرفه ای – بهداشت عمومی – تغذیه و رژیم درمانی

50% تخفیف ویژه

تخفیف ویژه خرید پکیج آموزشی دوره کمک بهیاری | تخفیف 35% اعمال شد.برای مشاهده پکیج کلیک کنید

  • متن مطلب

داود وکیلی

کارشناس مهندسی بهداشت | طراح وب و وبلاگ نویس

HACCP

بنام خدا

در این تایپک از سایت مهندسی بهداشت محیط ایران ، به بهداشت و کنترل کیفیت مواد غذایی پرداختیم :

HACCP

تعریف :

یک سیستم علمی و منطقی برای شناسایی خطرات احتمالی در مواد غذایی و ارائه روش حذف و یا کاهش خطرات درغذاست.

تاریخچه:

۱- تولید مواد غذایی مطمئن برای فضانوردان ناسا (۱۹۷۱)

۲- انتشار طرح HACCP (1974 )

۳- معرفی HACCP  به عنوان قطعی ترین و اختصاصی ترین روش کنترل خطرات میکروبی مواد غذایی (۱۹۹۵)

۴- الزام رعایت اصول HACCP در مورد محصولات صادراتی به اروپا (۱۹۹۷)

اصطلاحات HACCP

نقطه کنترل:

به هر نقطه ای در یک سیستم غذایی خاص گفته میشود که عدم کنترل آن برای سلامتی خطری نداشته باشد.

نقطه کنترل بحرانی :

هر نقطه یا طریقه عمل در یک سیستم غذایی که کنترل آن امکان پذیر بوده و بتوان با کنترل آن از بروز خطری جلوگیری کرده و یا آن خطر را به حداقل رسانید.

خطر:

هر گونه خصوصیت بیولوژیکی، شیمیایی و فیزیکی که ممکن است برای سلامت مصرف کننده مضر باشد.

وارسی :

یک توالی برنامه ریزی شده از مشاهدات و اندازه گیریهای حدود بحرانی که برای اجرای یک ثبت دقیق طراحی می شود و هدف آن اطمینان از حفظ ایمنی فراورده توسط حدود بحرانی است.

اقدام اصلاحی:

عمل یا فعالیتی است که در زمان خروج از حدودآستانه انجام می شود.

طرح حسپ:

طرحی که بر اساس اصول حسپ برای نظارت روی مخاطراتی که ایمنی مواد غذایی را تحت تاثیر قرار می دهند، تهیه می شود.

تجزیه و تحلیل خطر:

روشهای جمع آوری و تفسیر اطلاعاتی است که از عوامل خطر زا بدست می آید.

+++ پیشنهاد میکنیم فایل پیوستی رو به رایگان دانلود کنید .

 

دکمه اشتراک گذاری تلگرام برای اشتراک این مطلب در تلگرام کلیک کنید

فایل پیوستی در قالب پاورپوینت در 37 اسلاید منظم شده می باشد .

فرمت: pptحجم :2.11 مگابایت
نویسنده :
داود وکیلی
دیدگاه ها ی این مطلب

جهت دریافت جدیدترین مطالب ، فایل ها و مقالات رایگان و اخبار استخدامی در ایمیلتان در خبرنامه سایت عضو شوید .

فروشگاه ما

تخفیف آموزش نسخه خوانی در داروخانه