مهندسی بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط – بهداشت حرفه ای – بهداشت عمومی – تغذیه و رژیم درمانی

50% تخفیف ویژه

تخفیف ویژه خرید پکیج آموزشی دوره کمک بهیاری | تخفیف 50% اعمال شد.برای مشاهده پکیج کلیک کنید

  • متن مطلب

داود وکیلی

کارشناس مهندسی بهداشت | طراح وب و وبلاگ نویس

پاورپوینت مخاطرات میکروبی مواد غذایی و راهکارهای پیش رو

مخاطرات میکروبی مواد غذایی و راهکارهای جلوگیری از آن

مخاطراتی زیادی از موارد بیولوژیک،شیمیایی و فیزیکی همیشه سلامت و ایمنی مواد غذایی رو تهدید میکنند. اما از بین مخاطرات فیزیکی و شیمیایی و میکروبی ف مخاطرات میکروبی مواد غذایی بیشتری موارد عود بیماری های منتقله از غذا هستند . عوامل بیولوژیکی که دخیل در بروز بیماری های متقله از غذا هستند به طور کلی شامل موارد زیر می باشند :

  • باکتری ها
  • ویروس ها
  • قارچ ها
  • انگل ها

تعریف و ماهیت بیماری های منشا مواد غذایی:

تعریف سازمان جهانی بهداشت از بیماری های منتقله از غذا (WHO): بیماری هایی با ماهیت عفونی یا توکسیک که در اثر مصرف غذا یا آب ایجاد می شوند.

در بسیاری از موارد از اصطلاح مسمومیت مواد غذایی استفاده می شود ولی این اصطلاح گاهی اوقات گمراه کننده است. در این خصوص به کار بردن اطلاح بیماری های با منشا مواد غذایی ترجیح داده می شود که تعریف آن عبارتست از: «هرگونه بیماری چه عفونی و چه با ماهیت سمی که بر اثر مصرف غذا یا آب ایجاد می شود و یا علت ان غذا یا آب در نظر گرفته می شود.» بنابراین مشخص است که همه این عوارض صرفا مسمومیت نیستند و آنها را میتوان به چهار بخش عمده تقسیم کرد :

  1. عفونت های غذایی (Food Infection) : بیماری های عفونی که بر اثر مصرف غذای آلوده به انسان منقل می گردد مثل سالمونلوز ، کمپیلو باکتر ، ویبریوز، کلی باسیلوز … و برخی از بیماری های ویروسی
  2. مسمومیت های غذایی (Food Intoxication) : در اثر سموم مترشحه از باکتی ها مانند کلستریدیوم بوتولینیوم ، اشرشیا کلی، شیگلا ، باسیلوس سرئوس و استافیلوکوک پاتوزنز به وجود می آیند.
  3. عوارض حاصله از انگل ها (Food Infestation) : بیماری هایی که توسط انگل هایی که در غذاهای مختلف وجود دارند ، به انسان منتقل میگردد مانند توکسوپلاسموز، ژیاردیوز،تریشینیوز، تینیازیس و …
  4. عوارضی که در اثر مواد افزودنی غیر مجاز و یا مواد افزودنی مجاز بیش از حد استاندارد و یا در اثر باقیمانده های دارو و سموم در برخی از مواد غذایی و یا در اثر آلودگی محیط زیست و اثرات آن روی فراورده های دامی و کشاورزی به وجود می آید.

 

فایل پیوستی که در ارتباط با مخاطرات میکروبی مواد غذایی هست ، به مبحث آلودگی های بیولوژیکی در ۱۰۲ اسلاید پرداخته است و  در انتها راهکارهایی نیز برای آن ذکر کرده است. به انواع باکتری های دخیل و شرایط ایجاد ،الودگی ، بیماری زایی ،علایم و کنترل آنها اشاره شده اشت. از جمله میتوان به اشرشیکا کلی ،سالمونلا،شیگلا ،کمپیلو باکتر،ویبریو کلرا،مسمومیت های استافیلوکوکی،لیستریا مونوسیتوزنز،باسیلوس سرئوس، کلستریدیوم پرفرنژانس،کلستریدیوم بوتولینیوم، هپیاتیت A، مسمومیت ناشی از Norwalk Virus .

امیدوار هستیم که این پاورپوینت کامل که در ارتباط با مخاطرات میکروبی مواد غذایی توسط وبسایت مهندسی بهداشت محیط ایران در اختیار شما دانش پژوه عزیز قرار دادیم براتون مفید بوده باشه و بتونه نیاز شما رو در این زمینه رفع کنه .

سایر مطالب که حتما براتون میتونه مفید باشه:

دکمه اشتراک گذاری تلگرام برای اشتراک این مطلب در تلگرام کلیک کنید

فایل پیوستی در 102 اسلاید قابل ویرایش ، فونت گذاری شده و منظم می باشد.

6900 تومان

69,000 ریال – خرید

پس از پرداخت انلاین در محیطی امن و توسط کلیه کارتهای بانکی ، لینک دانلود بلافاصله پس از خرید برای شما فعال خواهد شد .
پشتیبانی 24 ساعته ، حتی روزهای تعطیل : info[at]iehe.ir
ما تا دریافت کامل فایل خریداری شده ، پشتیبان و همراه شما خواهیم بود . قدردان اعتماد شما خواهیم بود .

نویسنده :
داود وکیلی
دیدگاه ها ی این مطلب

جهت دریافت جدیدترین مطالب ، فایل ها و مقالات رایگان و اخبار استخدامی در ایمیلتان در خبرنامه سایت عضو شوید .

فروشگاه ما