کاربرد جلبک در تولید غذا و سوخت که به گفته محققان نوعی از جلبک می تواند کره زمین را نجات دهد، موضوعی است که در این تایپک به ارائه خبر مربوط به آن پرداخته ایم. در ادامه با مهندسی بهداشت محیط ایران همراه باشید تا پس از مقدمه ای در ارتباط با جلبک ها به ارائه این خبر بپردازیم.
مقدمه ای کوتاه درباره جلبک ها
جلبک ها ساده ترین شکل گیاهان بدون ساقه ،ریشه و برگ هستند. این ارگانیسم ها ، فتوسنتیک و میکروسکوپی بوده و اندازه آنها از تک سلولی های کوچک سبز رنگ تا شکل شاخه ای چند سلولی قابل رویت ، که بصورت لایه های بهم چسبیده سبز رنگ وجود دارند، متغیر هستند. جلبک ها را در دسته تالوفیت ها جای داده اند، اندازه جلبک ها متغیر است، از یک سلولی به اندازه چند میکرون تا جلبک های دریایی بزرگ یاندازه چند متر و گاهی بطول ۲۳۰ متر با وزنی معادل یک درختچه وجود دارند.
با وجود ساختمان ظاهری ساده جلبک ها ، تشکیلات درون سلولی آنها گاها پیچیده تر از گیاهان آلی می باشد. عده ای از آنها دارای خواص سلولهای حیوانی مانند تحرک بوده و در دسته تک یاخته ها قرار می گیرند. تولید مثل جلبک ها متنوع بوده و از راه های رویشی ،جنسی و غیر جنسی تکثیر می باشند. از نظر اکولوژیکی،این ارگانیسم ها همه جا در سطح کره زمین پراکنده هستند و بر روی خاکهای مختلف و یخ های دائمی و بسترهای برف بسر می برند.
بیشترین انتشار جلبک ها در آبهاست. جلبک ها در آب پایه زنجیره غذایی تولید کنندگان اولیه مواد آلی می باشند. این ارگانیسم ها در برکه،دریاچه ، رودخانه و در طول سواحل اقیانوس ها وجود دارند. برخی از انها بر سطح خاک و صخره های مرطوب و تنه درختان که همیشه رطوبت کافی دارد و معدودی نیز بر روی برف و یخ و بالاخره عده ای در چشمه های آب گرم یافت می شوند.
کاربرد جلبک ها در نجات کره زمین
بصورت خلاصه در قسمت قبل در ارتباط با جلبک ها توضیحاتی ارائه شد تا آشنایی اندکی در ارتباط با جلبک ها داشته باشم. در این قسمت نیز به نوعی از کاربرد جلبک پرداخته ایم. این نوع از جلبک تولیدی هم غذا است و هم سوخت!
مهندسان موفق به تولید جلبکی خاص شده اند که می تواند عامل نجات کره زمین باشد، زیرا می توان از آن برای تامین سوخت و غذا استفاده کرد.
به گزارش خبرگذاری مهر و به نقل از دیجیتال ترندز ؛ نمونه آزمایشگاهی این جلبک که با دستکاری ژنیتیکی توسط محققان دانشگاه کالیفرنیا و شرکت Sapphire Energy ابداع شده ، به راحتی در محیط عادی هم قابل کشت و پرورش بوده و آسیبی به دیگر جلبک ها یا محیط زیست وارد نمی کند.
محققان این جلبک یاد شده را یک منبع پایدار تامین غذا و سوخت توصیف کرده اند ، زیرا این جلبک در زمین های غیر قابل کشت و حتی در آب شور هم قابل رشد و استحصال می باشد.
پرحاصل بودن کشت این جلبک یکی از مزایای آن در مقایسه با کاشت نوعی محصول دیگری است. دانشمندان می گویند از این طریق می توان بیش از کشت هر محصول دیگری پروتئین بدست آورد که امروزه به یکی از نیازهای اساسی بشر مبدل شده است.با این تحول تخریب جنگل ها و تبدیل آن به زمین های کشاورزی یا زمین های کشت سویا کاهش خواهد یافت.
این جلبک های نوظهور انعطاف زیادی دارند و با دستکاری زنتیکی ، می توان آنها را به غذایی مناسب برای انواع حیوانات مبدل کرد. جلبک های ذکر شده می توانند به جای ماهی به منبع غذایی مناسب برای انسان مبدل شوند و حتی به عنوان یک منبع سوختی تجدید پذیر به کار گرفته شوند.دانشمندان امیدوارند با تکمیل این تحقیقات استفاده عملیاتی از جلبک یاد شده به زودی ممکن شود.
پایان | وبسایت مهندسی بهداشت محیط ایران | WWW.IEHE.IR
بدون دیدگاه
دیدگاه خود را بنویسید