پاورپوینت افزودنی های شیمیائی مواد غذائی
بنام پروردگار نیکی ها و با عرض سلامت خدمت شما کاربر گرامی سایت مهندسی بهداشت محیط ایران
همانطور که می دونید امروزه در گستره ی بسیار وسیعی از افزودنی های شیمیایی در مواد غذایی برای اهداف مختلف استفاده می کنند .(روش های صنعتی نگه داری مواد غذایی – کلیک کنید ) .
بر اساس تعریف کمیته (Food committee of the food and nutrition board) تعریف زیر رو از افزودنی های شیمیایی مواد غذایی ارائه شده :
ماده یا ترکیبی از مواد غیر از غذا که به مقاصد تولید، پروسس، نگهداری یا بسته بندی در غذا حضور دارد.
البته این نکته رو هم بگم که تعریف فوق شامل آلودگی های اتفاقی نمی باشد .امروزه بیش از ۲۵۰۰ افزودنی مختلف بطور عمدی به غذا ها اضافه میشود .
در کل افزودنی ها به شش قسمت کلی تقسیم می شوند :
- نگهدارنده ها (Preservatives)
- افزودنی های مغذی (Nutritional additives)
- طعم دهنده ها (Flavoring agents)
- مواد رنگ دهنده (Coloring agents)
- عوامل تغییر بافت Texturing agents)
- افزودنی های متفرقه Miscellaneous additives)
بدلیل گستردگی این موضوع ، ما برای شما عزیزان ، یک فایل پاورپوینت بسیار منظم و کامل رو در این زمینه به اشتراک میگذاریم که می تونه خیلی مفید واقع بشه .هم یک جزوه کامل برای مطالعه،هم برای تدریس و ارائه کلاسی و حتی کنفرانس ها .
این پاورپوینت قابل ویرایش و در ۱۵۳ اسلاید بسیار منظم می باشد که برخی از عناوین آن به قرار زیر می باشد :
مقدمه
انواع افزودنی ها – شش قسمت + شرح هر مورد
نگهداری مواد غذایی با مواد شیمیایی
نگهداری مواد غذایی با مواد افزودنی
فاکتور های موثر بر روی فعالیت مواد شیمیایی
انواع مواد شمیایی
اسید بنزوئیک و پارابن ها
استفاده از مهارکننده های مختلف به طور توام
سم شناسی
اسید سوربیک
فعالیت ضد میکروبی سورباتها
اسید استیک
اسید لاکتیک
فعالیت اسید لاکتیک و لاکتاتها در صنایع غذایی
دی اکسید گوگرد و سولفیت ها
نیتریت
فاکتور پریگو
کلرور سدیم
تقسیم بندی باکتری ها از نظر تحمل نمک
ادویه جات و گیاهان
روغن های اساسی
پراکسیژنه
نایسین
پدیوسین
لاکتیسین
لاکتوسترپسین
ناتامایسین
امیدوار هستیم که فایل پیوستی برای شما عزیزان مفید باشه .
بدون دیدگاه
دیدگاه خود را بنویسید