بنام خدا و با سلام ؛ در این وقت از وبسایت مهندسی بهداشت محیط ، برای شما دانش پژوه عزیز یکی از دستور العمل های مهم بهداشت محیطی رو جهت دانلود قرار دادیم ، که البته از سایت سلامت محیط و کار نیز دریافت می باشد اما به جهت اهمیت این دستورالعمل برای یک کارشناسی بهداشت محیط ، اشتراک اون در وبسایت خالی از لطف نیست . پس از مقدمه ای از این دستورالعمل ، میتوانید در انتها فایل مربوطه رو دانلود بفرمائید .
راهنمای بازرسی بهداشتی مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی
با توجه به افزایش جمعیت، گسترش شهرها و توسعه شهرنشینی، افزایش تعداد و تنوع صنایع آلوده کننده به علت پیشرفت علم و تکنولوژی، آلودگی منابع آب، آلودگی خاک و محصولات غذایی و مسایل و مشکلات ناشی از آن، حفظ سلامت بشر از اهمیت زیادی برخوردار شده است. یکی از مواردی که در سلامت افراد جامعه دخالت دارد، مراکز تهیه وعرضه مواد غذایی و اماکن عمومی است.
این مراکز و اماکن باید معیارهای لازم بهسازی و بهداشتی را داشته باشند. نظارت و کنترل بر مراکز تولید، توزیع و عرضه مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی به منظور تامین امنیت غذایی از مسئولیتهای بهداشت محیط بوده که این امر با بازرسی از این گونه مراکز انجام می شود.
بازرسین بهداشت محیط براساس آئین نامه اجرایی قانون اصلاح ماده ۱۳قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی از این مراکز بازدید نموده که علاوه بر ساختار فیزیکی آنها، مواد اولیه مصرفی، نحوه تولید و پخت و آماده نمودن ماده غذایی و محصول نهایی را کنترل نموده، چنانچه نقص بهداشتی وجود داشته باشد و یا با مواد غذایی آلوده و یا فاسد مواجه گردند، اقدامات لازم را جهت پیشگیری از عرضه و فروش آن انجام داده و متخلف را جهت پیگرد قانونی به مراجع قضایی معرفی می نمایند.
در اهمیت بهداشت مواد غذایی میتوان به گزارش سازمان جهانی بهداشت اشاره نمود. طبق گزارش سالانه سازمان جهانی بهداشت علت عمده مرگ حدود ۲درصد از ۲/۲میلیون کودک زیر ۲سال که در اثر بیماریهای اسهالی جان خود را دست میدهند، آلودگی غذا و آب آشامیدنی میباشد.
در کشورهای صنعتی حدود ۳۰درصد افراد از بیماریهای منتقله از آب و غذا رنج میبرند در حالی که در کشور های جهان سوم حدود ۸۰درصد کل بیماری ها و ۳۳درصد مرگ و میرها ناشی از مصرف آب و غذای آلوده میباشد. طبق بررسی مرکز کنترل بیماریها آمریکا، حدود ۷۷درصد مسمومیتهای غذایی ناشی از مواد غذایی عرضه شده در اماکن عمومی و رستورانها، ۲۰ درصد از مواد غذایی منازل و ۳درصد ناشی از مواد غذایی تجاری میباشد.
حتما بخوانید : دستورالعمل جدید و فلوچارت صدور کارت بهداشت
همچنین نظارت بر اماکن عمومی به منظور حفظ سلامت استفاده کنندگان از اینگونه اماکن هم برعهده وزارت بهداشت بالاخص بهداشت محیط میباشد. با توجه به اهمیت کنترل و بازرسی بهداشتی از مراکز تهیه، طبخ، توزیع، عرضه و فروش موادغذایی و اماکن عمومی حساس، اماکن بین راهی، مراکزاقامتی و مراکز و اماکن مشابه در راستای تحقق اهداف کلان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مبتنی بر تامین و حفظ سلامتی آحاد جامعه و دسترسی به غذای ایمن و سالم بعنوان یکی از اساسی ترین نیازهای جامعه و با عنایت به رشد سریع تعداد وتنوع مراکز تهیه و فروش مواد غذایی، تهیه راهنمای بازرسی از مراکز و اماکن ضروری است.
این راهنما براساس دستورالعملها و قوانین موجود ملی و همچنین با استفاده از راهنماهای سایر کشورها تدوین شده است تا به عنوان راهنما بازرسین بهداشت محیط مورد استفاده قرار گیرد. در این راهنما مراحل انجام بازرسی بهداشتی ، روشهای بازرسی بهداشتی در جهان، تجهیزات بازرسی، انواع تخلفات بحرانی و غیربحرانی مراکز و اماکن، چک لیست خودارزیابی یا خودبازرسی، الزامات شخصی بازرس بهداشت محیط و در پایان اخلاق بازرسان بهداشت محیط تشریح شده است .
پیروز و سربلند باشید | منبع : سایت سلامت محیط و کار
بدون دیدگاه
دیدگاه خود را بنویسید