بنام خدا
در این تایپک از سایت مهندسی بهداشت محیط ایران ، به بهداشت و کنترل کیفیت مواد غذایی پرداختیم :
HACCP
تعریف :
یک سیستم علمی و منطقی برای شناسایی خطرات احتمالی در مواد غذایی و ارائه روش حذف و یا کاهش خطرات درغذاست.
تاریخچه:
۱- تولید مواد غذایی مطمئن برای فضانوردان ناسا (۱۹۷۱)
۲- انتشار طرح HACCP (1974 )
۳- معرفی HACCP به عنوان قطعی ترین و اختصاصی ترین روش کنترل خطرات میکروبی مواد غذایی (۱۹۹۵)
۴- الزام رعایت اصول HACCP در مورد محصولات صادراتی به اروپا (۱۹۹۷)
اصطلاحات HACCP
نقطه کنترل:
به هر نقطه ای در یک سیستم غذایی خاص گفته میشود که عدم کنترل آن برای سلامتی خطری نداشته باشد.
نقطه کنترل بحرانی :
هر نقطه یا طریقه عمل در یک سیستم غذایی که کنترل آن امکان پذیر بوده و بتوان با کنترل آن از بروز خطری جلوگیری کرده و یا آن خطر را به حداقل رسانید.
خطر:
هر گونه خصوصیت بیولوژیکی، شیمیایی و فیزیکی که ممکن است برای سلامت مصرف کننده مضر باشد.
وارسی :
یک توالی برنامه ریزی شده از مشاهدات و اندازه گیریهای حدود بحرانی که برای اجرای یک ثبت دقیق طراحی می شود و هدف آن اطمینان از حفظ ایمنی فراورده توسط حدود بحرانی است.
اقدام اصلاحی:
عمل یا فعالیتی است که در زمان خروج از حدودآستانه انجام می شود.
طرح حسپ:
طرحی که بر اساس اصول حسپ برای نظارت روی مخاطراتی که ایمنی مواد غذایی را تحت تاثیر قرار می دهند، تهیه می شود.
تجزیه و تحلیل خطر:
روشهای جمع آوری و تفسیر اطلاعاتی است که از عوامل خطر زا بدست می آید.
…
+++ پیشنهاد میکنیم فایل پیوستی رو به رایگان دانلود کنید .
بدون دیدگاه
دیدگاه خود را بنویسید