زهکشی ، انواع زهکشی ، کاربرد زهکشی
بنام خداوند نیکی ها
این مطلب مرتبط با بحث کنترل ناقلین هست .
روش های کنترل محیطی از پایدارترین روش های مبارزه با آفات است این روش ها موجب تغییراتی دائمی در محیط گردیده و شرایط را برای پرورش آفات نامناسب می گرداند یکی از این روش های محیطی پایدار ، اجزا ئ تاسیس سیستم زهکشی می باشد .
تعریف زهکشی (Drainage) :
زهکشی عبارتست از خارج کردن آب اضافی زمین به منظور قابل استفاده نمودن آن و یا نامسائد کردن ان بری زیستن و یا زاد آوری آفات بهداشتی، به تعریف دیگر زهکشی عبارتست از عملیاتی که در اثر آن آب اضافی که در اثر جریان سطحی ، جریان آب به اعماق و غیزه به داخل زمین وارد شده ، از محیط خارج گردد .
زهکشی در مناطق مرطوب برای خارج کردن آب اضافی و پایین بردن سطح آب زیر زمینی است ولی در مناطق خشک و شور به منظور اصلاح اراضی می باشد .
تعریف بانک جهانی از زهکشی :
زهکشی فرآیند خارج کردن آب سطحی اضافی و مدیریت سفره آب زیرزمینی کم عمق از طریق نگه داشت و دف آب و مدیریت آب برای رسیدن به منافع دلخواه اقتصادی و اجتماعی است ، در حالی که محیط زیست نیز حفظ شود .
در تعریف زهکشی مفاهیم زیر گنجانده شده است :
مدیریت سفره آب زیر زمینی کم عمق
نگهداشت و جابه جایی به موقع
مدیریت کیفیت آب
منافع کشاورزی،اقتصادی،بهداشتی و اجتماعی
حفظ محیط زیست
نقش زهکشی بیشتر جنبه فنی (ساخت راه، فرودگاه ، سد و ساختمان و … ) و کشاورزی ( افزایش محصولات کشاورزی) و بهداشتی (کاهش جمعیت ناقلین بیماری ها ) ، داشته است .
مواردی که در بالا ذکر شد مقدمه ای بود برای موضوع زهکشی که فایل PDF کامل اون برای مطالعه شما عزیزان در سایت مهندسی بهداشت محیط ایران ، جهت دانلود قرار داده شده است .
اعم از فواید ، کاربردها ، انواع زهکشی همراه با تعاریف ، روش ها و تصاویر مربوطه که امیدواریم که نیاز شما دانش پژوه عزیز رو برطرف کنه .
فایل دانلودی همونطوری که در بالا عرض کردم ، PDF و غیر قابل ویرایش هست ، اما در صورتی که نیاز به فایل قابل ویرایش( اعم از ورد و پاورپوینت ) داشتید می توانید اطلاع دهید تا هزینه تایپ و تبدیل آن براتون اعلام بشه .
موفق باشید .
بدون دیدگاه
دیدگاه خود را بنویسید