کلمه کنسرو سازی از لغت یونانی Conservar به معنی حفظ کردن گرفته شده است و کنسرو کردن مواد غذایی نیز عبارتست از ایجاد شرایطی که بتوان تحت آن شرایط بتوان محصول مورد نظر را برای مدتهای طولانی حفظ نمود. در ادامه به مقدمه ای کوتاه درباره کنسرو کردن مواد غذایی اشاره خواهد شد و در انتها می توانید پاورپوینت آماده اصول و تکنولوژی کنسرو کردن مواد غذایی را به رایگان از وب سایت مهندسی بهداشت محیط ایران دریافت نمایید.
اصول کنسرو کردن مواد غذایی
بر اساس از بین بردن ماوم ترین میکروب بیماریزا نسبت به حرارت می باشد که باکتری کلستریدیوم بوتولینوم می باشد و یک باکتری غیر بیماریزای دیگر که مقاومت زیادی در مقابل حرارت دارد. ابداع روش به سال ۱۷۹۰ در فرانسه بر می گردد. نیکلای اپرت عقیده داشت که اگر مواد غذایی در یک ظرف سر بسته دما داده شود و پس از آن از نفوذ هوا به داخل بسته جلوگیری شود، می توان آنها را برای مدت طولانی نگه داری کرد.
بعنوان اولین تجربه در سال ۱۸۰۴ اولین کنسرو ظروف شیشه ای در آب جوش تولید و بر روی ملوانان یک کشتی آزمایش شد. در سال ۱۸۰۹ موسسه صنایع ملی فرانسه پس از ۸ ماه بررسی کارهای اپرت آنرا تایید نمود. روش اپرت بنام Appertizetion خوانده شد و پنجاه سال مورد استفاده قرار گرفت.
اپرت در جایی اعلام کرد اصل کار نقش دما در از بین بردن و عقیم کردن آنزیمهاست. پاستور دانشمند بزرگ پس از مطالعه و آزمایش ثابت کرد در کنسرو ها نقش اصلی بر عهده اثر دما بر روی میکرو ارگانیسم ها می باشد.
در ایران در سال ۱۳۱۶ اولین کارخانه تولید کنسرو ماهی در بندعباس ایجاد شد.
دریافت پاورپوینت اصول و تکنولوژی کنسرو کردن مواد غذایی
این پاورپوینت فارسی و قابل ویرایش در ۷۰ اسلاید تنظیم شده است که شما فرهیخته گرامی می توانید در صورت نیاز این فایل را به رایگان از وب سایت مهندسی بهداشت محیط ایران دانلود نمایید. و با توجه به اینکه قابل ویرایش نیز می باشد می توانید نسبت به حذف یا اضافه کردن اطلاعات نیز اقدام کنید.
مطالب زیر نیز میتوانند برای شما مفید باشند
بدون دیدگاه
دیدگاه خود را بنویسید