مرفولوژی و روشهای مبارزه با کک ها
کک ها حشراتی از راسته سیفوننپترا هستند. حشراتی کوچک، بدون بال و خونخوار که حرکت های جهشی دارند. کک ها بیشتر از پستانداران و گاهی از پرندگان خونخواری می کنند. به طور کلی از ۳۰۰۰ گونه کک فقط ۱۲ گونه به انسان حمله می کنند. مهمترین گونه های کک، کک جوندگان، کک انسان و کک گربهوسگ هستند.گزش آن ها باعث تحریک، ناراحتی شدید و خونریزی می شود. کک جوندگان ناقل مهم طاعون خیارکی و تیفوس منتقله توسط کک است. کک های گربه کرم های نواری (ستودها) را منتقل می کند. کک تونگا (کک شنی) پوست انسان را سوراخ کرده و باعث عفونت می شود. کک هایی که انسان رامی گزند در بیشتر نقاط جهان یافت می شوند…..
کک ها اغلب محلی که حیوانات خانگی ازجمله سگ وگربهنگه داری می شود؛ درگیر می کنند.عمومی ترین انگل درسگ ها از طریق کک به او سرایت می کند.کک های گربه در موارد نادر با خود بیماری هایی را حمل می کنند. کک ها می توانند به لباس ها یا حیوانات بچسبند. آن ها در حیاط ها، پرورشگاه های سگ و گربه، جنگل ها و پارک ها یا در مکان های دیگری که حیوانات در آنجا زندگی می کنند؛ یافت می شوند. چون کک ها در این مکان ها می توانند میزبان های خود را پیدا کرده و تولید مثل کنند. یک کک ماده می تواند در روز ۵۰ تخم بگذارد. بر اساس تحقیقات آزمایشگاهی، فقط ۵۰% از تخم های هر کک به لارو تبدیل می شوند و حدود ۳۵% از لاروها موفق به تنیدن پیله و تشکیل پوپ می گردند. جای خوشبختی است که از کل تخم های اولیه کک فقط ۵% آن ها به بلوغ می رسند….
توضیحات کامل رو میتوانید با دانلود فایل پیوستی که به شکل پاورپوینت هست مطالعه بفرمایید. این فایل قابلیت ارائه کلاسی برای دانشجویان نیز می باشد .
بدون دیدگاه
دیدگاه خود را بنویسید