نسخه خوانی

مدیریت بهداشت محیط در پیشگیری کنترل بیماریهای منتقله از آب و غذا

مشاهده : 6,638 بار بدون دیدگاه نویسنده: داود وکیلی
آموزش های دستیار دندانپزشکی

مدیریت بهداشت محیط در پیشگیری و کنترل بیماریهای منتقله از آب و غذا

بنام خداو با سلام ؛ این تایپک از سایت رو به مدیریت بهداشت محیط در پیشگیری و کنترل بیماریهای منتقله از آب و غذا اختصاص داده ایم ، پس از مقدمه ای کوتاه که در ادامه مشاهده میکنید ، میتوانید برای اطلاعات بیشتر فایل پیوستی رو که در قالب پاورپوینت آماده می باشد رو دریافت و حسب مورد ازش استفاده نمایید .

مدیریت بهداشت محیط در پیشگیری و کنترل بیماریهای منتقله از آب و غذا

مقدمه :

کشور ایران با توجه به شرایط خاص جغرافیایی , تنوع آب و هوا, وضعیت بهداشتی کشورهای همسایه , وضعیت های گوناگون سطح فرهنگ بهداشتی مردم در نقاط مختلف , وقوع حوادث و سوانح طبیعی و غیر طبیعی , وضعیت های نامناسب زیستی در برخی از مناطق ، کمبود تسهیلات و امکانات بهداشتی و بالاخره پایین بودن شاخص های بهداشتی در بعضی از استانها، همواره درگیر اپید می های بیماریهای واگیردار  خصوصا بیماریهای منتقله از آب و غذا بوده و می باشد.

شرایط وقوع اپیدمی بیماریهای روده ای:

سه شرط لازم برای وقوع اپیدمی وجود دارد که میبایست همزمان با یکد یگرحضور داشته باشند:

۱- مخزن بیماری.

۲- عدم امنیت بهداشتی محیط یا بعبارت دیگر آسیب پذیری آن، بدیل مشکلات ساختاری و عدم کنترل صحیح و بموقع.

۳- شخص سالم با رفتارهای غیر بهداشتی و سطح پائین آگاهیهای بهداشتی.

مخزن بیماری :

۱ – حامل سالم.که در جامعه حضور دارد (درمواد دفعی خود، عوامل بیماریزا را بصور مختلف دارد) ومتاسفانه بدون علائم است و در انتقال عامل بیماری نقش مهمی را دارد.

۲ – فرد بیمار با داشتن علائم بیماری که در دوره بیماری با دفع مدفوع ،موجب الودگی محیط، آب و موادغذائی و بیماری افراد سالم میگردد.

براساس بررسیهای بعمل آمده، مخزن بیماری التور(با سروتایپ اینابا) در ایران ، ورودی از کشورهای همسایه بوده است و انتقال عمدتا از طریق سبزیجات آلوده و انتقال فرد به فرد میباشد.خوشبختانه آب شبکه های توزیع تحت پوشش شرکتهای آب و فاضلاب از اطمینان لازم برخوردار است.

حتما بخوانید : افزودنی های شیمیایی مواد غذایی + دانلود پاورپوینت

عدم امنیت بهداشتی محیط

محیط سالم، محیطی است که کلیه عناصر آن عاری از آلودگی باشند و تمهیدات لازم حفا ظتی و بهداشتی برای جلوگیری از آلودگی آنها فراهم گریده و برنامه های نظارتی و کنترلی مناسب و کامل در آن انجام پذیرد.در غیر اینصورت ،محیط از نظربهداشتی ناامن ومخاطره آمیز است.

از عوامل محیطی ، دو مقوله :

آب مواد غذائی

که ضروری ترین نیازمندیهای روزمره ا نسان هستند، حساسترین عوامل انتقال بیماریهای  روده ای می باشند.

 

آلودگی آب و مواد غذائی شایعترین علل بروز اپیدمی بیماریهای روده ای هستند.

شخص سالم :

مصرف آب و مواد غذائی آلوده،عدم رعایت اصول بهداشت فردی و اجتماعی، ارتباطات ناصحیح با مخزن بیماری، بدون شک منتج به بیماری فرد سالم میشود. از آنجائیکه بیمار جدید خود میتواند همانند مخزن بیماری باعث انتشار آلودگی گردد، سرعت انتشار، بمیزان غیرقابل تصور افزایش خواهد یافت.

حفظ سلامتی افراد سالم، ارزشی بالاتر از درمان بیمار در جریان مقابله با اپیدمی و کنترل آن  دارد.

راههای انتقال آلودگی

۱ – انتقال مستقیم :دست  دادن بیمار(در صورتیکه اصول بهداشت فردی رعایت نشده باشد) باافراد سالم ، استفاده از ظروف و وسایل آلوده  شده بیمار.

۲ – انتقال از طریق مواد غذائی  آ لوده : هر ماده غذائی که  آلوده به مدفوع بیمار باشد، سبزیجاتی که  با فاضلاب خام آبیاری شده باشند ،آشامیدنیها،تنقلات،بستنی ، فالوده ،آبمیوه ، سبزیجات ،…….و میوه هائی که توسط فرد آلوده تهیه یا توزیع میشود.(فروشندگان دوره گرد موادغذائی و آشامیدنی از عوامل مهم انتقال هستند).

۳ – انتقال از طریق آب آشامیدنی ویخ آ لوده : ورود آلودگی به منابع و تاسیسات آب آشامیدنی یا مخازن و منابع موقت به هر دلیل و از هرطریق موجب  آلودگی سیستم توزیع آب آشامیدنی و بلاخره آب مصرفی خواهد شد. شنا کردن در آب آلوده (استخر غیر بهداشتی،کانالهای آب،شناگاههای عمومی ).

علیرغم همه فعالیتهائی که در جهت عملیات گندزدائی آب استخر انجام میشود ،در زمان اپیدمی، بدلایل علمی فراوان وعدم اطمینان کامل از عملیات مورد اشاره،باز هم احتمال انتقال آلودگی در استخر وجود دارد.

فعالیتهای بهداشت محیط دقیقا در جهت حذف راههای انتقال  آلودگی صورت میگیرد.

برای مطالعه بیشتر فایل پیوستی رو دانلود نمایید .

منبع : www.zums.ac.ir

فرمت : PPT حجم : 2.7 مگابایت برای دانلود رایگان کلیک کنید

فایل پیوستی در قالب پاورپوینت با 91 اسلاید می باشد .

profile avatar
نویسنده : داود وکیلی

درود بر شما ؛ داود وکیلی هستم شاغل در معاونت بهداشت خوی | کار آموزش، طراحی و تولید محتوا در زمینه علوم بهداشتی رو دنبال میکنم . امیدوار هستم که وبسایت مهندسی بهداشت محیط ایران براتون مفید باشه.

آموزش نسخه خوانی

بدون دیدگاه


دیدگاه خود را بنویسید
توجه مهم : دیدگاه های شامل توهین و بی احترامی و تبلیغاتی پذیرفته نخواهد شد.

محصولات تصادفی فروشگاه ما

نمایش همه محصولات
پاورپوینت آماده آلاینده های صنعت ذوب اهن و فولاد ppt

پاورپوینت بررسی آلاینده های ذوب آهن


پاورپوینت بررسی آلاینده های ذوب آهن این پاورپوینت در 17 اسلاید فارسی و قابل ویرایش می باشد. نحوه دریافت فایل پاورپوینت آلاینده ...

بیش از 41 خرید موفق
نمونه گزارش کار آموزی بهداشت عمومی

گزارش کار بهداشت عمومی


عناوین مربوط به بخش گزارش کارهای بهداشت عمومی عناوین بخش اول شامل گزارش کار ها به صورت زیر هست . هر ...

بیش از 133 خرید موفق

مختصری درباره وبسایت علمی آموزشی مهندسی بهداشت محیط ایران

وب سایت مهندسی بهداشت محیط ایران از اردیبهشت ماه 1392 با هدف ارائه محتوای بهداشتی با محوریت مهندسی بهداشت محیط پا به دنیای مجازی گذاشته است.ما در سایت مهندسی بهداشت محیط ایران سعی در به اشتراک گذاری محتوای مفید برای دانشجویان و فارغ التحصیلان و همکاران بهداشتی داشته و تمام سعی خود را برای این مهم به کار گرفته ایم و در این مسیر نیز به پیشنهادات و انتقادات شما نیازمندیم. امیدوار هستیم بتوانیم قدمی هرچند کوچک در ارتقای سطح علمی همکاران و دانشجویان عزیز بر داشته باشیم.موضوع فعالیت ما علاوه بر بهداشت محیط ، بهداشت حرفه ای ، بهداشت عمومی ، تغذیه و رژیم درمانی و آموزش نسخه خوانی در داروخانه می باشد.