بنام خدا و با سلام؛ مدیریت پسماند در بلایا (زلزله) موضوع این تایپک از مجموعه مدیریت پسماند از سایت مهندسی بهداشت محیط می باشد . در ادامه پس از مقدمه ای بسیار کوتاه ، در انتهای همین مطلب میتوانید فایل PDF رو به رایگان دانلود و جهت مطالعه بیشتر استفاده کنید و پس از اون چنانچه نیازمند فایل قابل ویرایش بودید میتوانید با مبلغی بسیار ناچیز نسبت به خرید فایل پاورپوینت اماده اون اقدام کنید و ضمن در اختیار داشتن فایل پاورپوینت ، از وبسایت ما نیز حمایت کنید .
مدیریت پسماند در بلایا (زلزله) :
نگاهی به آمار و ارقام نشان می دهد که هر ساله در کره زمین در حدود ۱۰۰۰۰۰ طوفان، ۱۰۰۰۰ سیل، هزاران مورد زمین لرزه ویرانگر، آتش سوزی وگردباد و … رخ می دهد. گزارش صلیب سرخ و حلال احمر در سال ۱۹۹۳ نشان می دهد که در فاصله سالهای ۱۹۶۷ تا ۱۹۹۱ طی ۷۷۶۶ مورد فاجعه طبیعی در سطح جهان بیش از ۷ میلیون نفر در جهان جان باخته اند و زندگی ۳ میلیارد نفر نیز تحت تاثیر آن بوده است.
هر ساله بلایای طبیعی همانند زلزله، سیل، طوفان و آتش سوزی قسمتهای مختلفی از جهان را گرفتار میکند. چنین بلایای طبیعی علاوه بر آسیبهای مستقیم جانی و مالی، با برجای گذاشتن مقادیر بسیار زیادی از آوار در محلهای حادثه دیده باعث آلودگی محیط زیست و در برخی موارد سد شدن جریان زندگی در مکانهای حادثه دیده می شوند. کشور ما ایران، یک کشور حادثه خیز میباشد که بسیاری از بلایای طبیعی در آن بوقوع می پیوندد که نادیده گرفتن مسائل مربوط به از بین بردن آثار و پسماند های باقیمانده در آن، شرایط زندگی را برای ساکنان دشوار می سازد.
زلزله:
وقوع زلزله همواره با تخریب، کشتار، قحطی، کمبود غذا، نابسامانی، فقر و انبوه مواد زائد جامد همراه است. شیوه های بهینه جمع آوری و دفع مواد زائد جامدی که بعد از وقوع زلزله های مخرب تولید و بر جای میماند بسیار با اهمیت است.
وقتی سخن از مواد زائد جامد یک شهر در حالت عادی می شود بلافاصله مواردی در ذهن خطور می کند که شامل بر جمع آوری پسماند های شهری مثل پسماندهای غذائی و اندکی مواد فلزی، شیشه شکسته، پلاستیک و… با تولید سرانه ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ گرم در روز است اما قابل توجه است که بعد از وقوع زلزله هم کمیت و هم کیفیت مواد زائد جامد با تغییرات فاحشی روبرو می گردند که مدیریت خاصی را بخود اختصاص می دهد. بازماندگان یک شهر زلزله زده علاوه بر تولید پسماندهای روزمره با انبوهی از نخاله های ساختمانی، در و پنجره شکسته، اثاثیه دور ریز، درختان شکسته، کابلهای قطع شده، اجساد قربانیان و … روبرو خواهند بود که در حالت عادی چنین نیست.
اگر تولیدکنندگان پسماندهای یک شهر هنگام آرامش فقط ساکنین دائمی همان شهر بودند و با فرهنگ متداول خودشان تغذیه می کردند نوعی خاص پسماند تولید می کردند لکن بعد از وقوع زلزله، همان شهر با هجوم انبوه مددکاران و متخصصین و برنامه ریزان مواجه خواهند شد که فرهنگ تغذیه و مصرف و دورریزشان با اهالی شهر مورد نظر متفاوت است. تازه واردین، بضرورت و برای سهولت سعی می کنند بیشتر از مواد کنسرو شده استفاده کنند که مازاد این بسته ها نیز تغییراتی در کم و کیف پسماندهای شهری ایجاد می کند.
از طرف دیگر، تخریب احتمالی انبارهای مواد غذائی، قطع برق سردخانه های شهری و وقوع آتش سوزیهای احتمالی بعد از وقوع هر زلزله موجب تولید انبوهی از مواد زائد جامدی خواهد شد که در شرایط عادی تصورش بسیار مشکل است. بنابراین تعیین حجم و اندازه پسماندهای تولیدی بعد از وقوع زلزله مقوله ای دیگر است .
محتوای کامل در ارتباط با مدیریت پسماند در بلایای طبیعی (زلزله) رو میتونید در قالب PDF به رایگان دانلود نمایید . در صورت نیاز به فایل ویرایش فایل پاورپوینت رو خریداری کنید .
پیروز باشید | سایت مهندسی بهداشت محیط ایران | مدیریت پسماند و زائدات جامد
بدون دیدگاه
دیدگاه خود را بنویسید