مدیریت بیماری های منتقله از آب و غذا به ویژه وبا
بنام خدا و با سلام؛ بیماری های منتقله از آب و غذا به ویژه بیماری وبا ، موضعی است که در این وقت از وبسایت مهندسی بهداشت محیط ایران در زیر مجموعه بهداشت مواد غذایی در قالب ارائه یک پاورپوینت آماده به اون پرداخته ایم ، پس از مقدمه ای بسیار کوتاه در انتهای همین مطلب ، از شما دعوت میکنم فایل PDF رو به رایگان دانلود و مطالعه بفرمائید و چنانچه به فایل قابل ویرایش نیاز داشتید فایل پاورپوینت رو که مطابق با فایل PDF هست رو با مبلغی پایین و حمایتی از خریداری کنید . امیدوارم که مورد استفادتون قرار بگیره.
برخی تعاریف :
۱- بیماری منتقله از غذا:
بیماری است که از طریق خوردن و آشامیدن غذا و آشامیدنی های آلوده ایجاد میشود.
۲- طغیان بیماری منتقله از غذا(foodborn outbreak):
اگر دو نفر یا بیشتر از یک غذا یا آشامیدنی مشترک استفاده کرده و علائم گوارشی مشترکی داشته باشند طغیان بیماری منتقله از غذا اتفاق افتاده است .
بیماری های منتقله از آب و غذا
- التور
- هپاتیت A وE
- بوتولیسم
- تیفوئید
- اسهال خونی
این مطلب را هم حتما بخوانید : بیماری های ناشی از مواد غذایی و اهمیت آنها
تعریف مورد وبا
مورد مشکوک به التور در مناطقی که وبا آندمیک نمی باشد :
مورد وقتی مشکوک به وباست که هر فرد ۵ سال به بالا دچار دهیدراتاسیون شدید شود و یا در اثر اسهال آبکی شدید بمیرد.
مورد مشکوک به التور در مناطقی که همه گیری وبا وجود دارد و یا آندمیک می باشد :
مورد وقتی مشکوک به وباست که هر فرد ۵ سال به بالا اسهال حاد آبکی داشته باشد.
مورد تائید
هر فرد دچار اسهال که ویبریو کلرا O یک یا O 139 از مدفوع اش جدا شده باشد.
در مناطقی که وبا آندمیک نمی باشد، زمانیکه تنها یک بیمار مبتلا به وبا گزارش شود به عنوان طغیان بیماری وبا گزارش می شود.
در مناطقی که وبا آندمیک است، هر زمان که تعداد موارد گزارش شده اسهال حاد آبکی در افراد ۵ سال به بالا از سطح پایه (آندمیک) فراتر رفت، به طغیان وبا مشکوک شوید.
چگونگی کشف طغیان بیماری وبا بر اساس ثبت روزانه بیماریهای اسهالی و تجزیه و تحلیل داده های بیماریهای اسهالی و شناسایی و تعریف طغیان انجام می گیرد.
دانش پژوه عزیز و گرامی ، لطفا فایل PDF رو به رایگان دانلود نمایید .
با تشکر وبسایت مهندسی بهداشت محیط ایران
بدون دیدگاه
دیدگاه خود را بنویسید