ارزیابی پوسچر به روش RULA
سلام دوستان؛ این تایپک رو اختصاص دادیم به یک پاورپوینت آماده در ارتباط با ارزیابی پوسچر به روش Rapid Upper Limb Assessment (رولا) که پس از مقدمه ای کوتاه از همین پاورپوینت ، میتونید در انتهای همین مطلب این پاورپوینت رو از سایت مهندسی بهداشت محیط ایران دانلود و حسب مورد ازش استفاده کنید. امیدوار هستیم که اشتراک پاورپوینت ۲۷ اسلایدی RULA براتون مفید باشه.
روش های ارزیابی اختلالات اسکلتی- عضلانی
شیوه های گوناگونی برای ارزیابی مواجهه شغلی با ریسک فاکتورهای اختلالات اسکلتی-عضلانی وجود دارد. به کمک این روش ها می توان مشاغلی که خطر ابتلا به این گونه اختلالات در آنها بالاست را شناسایی نمود :
- شیوه های مشاهده ای
- شیوه های دستگاهی یا مستقیم
- شیوه های خود گزارشی
- شیوه های پرسشنامه ای
روش های مشاهده ای نظیر OWAS و RULA و REBA و QEC همه بر پایه ارزیابی پوسچر فرد هنگام کار استوارند و توصیه هایی جهت بهبود آن ارایه می کنند.
تاریخچه روش RULA
در طی دو دهه گذشته آگاهی نسبت به اختلالات اسکلتی عضلانی اندام های فوقانی،مچ دست،آرنج یا شانه افزایش یافته است . یکی از روش های ارزیابی خطر بروز آسیب های اسکلتی-عضلانی در اندام های فوقانی ، روش رولا RULA (ارزیابی سریع اندام فوقانی) می باشد. روش رولا که از دسته روش های مشاهده ای قلم-کاغذی است توسط مک آتامنی و کورات (۱۹۹۳) ارایه شده است.
اهداف روش رولا Rapid Upper Limb Assessment
- ارایه روشی برای غربالگری سریع جمعیت کاری که با ریسک فاکتورهای اختلالات اسکلتی-عضلانی اندام فوقانی مواجهه دارند.
- شناسایی فعالیت های ماهیچه ای مرتبط با پوسچر کار، اعمال نیرو و انجام کارهای استاتیک یا تکراری که به بروز خستگی ماهیچه کمک می کنند.
- ارائه راهکارهایی برای پیشگیری از بروز اختلالات اسکلتی-عضلانی اندام فوقانی و کاهش شیوع آنها.
روند ارزیابی در روش RULA
رولا بر پایه روش OWAS طراحی و توسعه یافته است به طوری که می توان گفت RULA شکل تکامل یافته OWAS برای ارزیابی خطر بروز اختلالات اسکلتی-عضلانی در اندام های فوقانی می باشد.
در رولا پوسچر اندام های گوناگون بدن مشاهده شده و بر اساس اصول خاصی امتیاز گذاری می شود. امتیاز های بالا نشان دهنده فشارهای اسکلتی عضلانی بیشتر است. امتیاز پوسچر اندام های گوناگون با یکدیگر ادغام شده و سرانجام با در نظر گرفتن فعالیت ماهیچه ای و نیروی اعمال شده امتیاز نهایی که گویای خطر بروز آسیب است مشخص می گردد.
جمع بندی
مقدمه ای در بالا بدان اشاره شد مختصری در ارتباط با روش RULA بود که میتوانید جهت مطالعه بیشتر و همچنین در اختیار داشتن یک فایل آموزشی پاورپوینت در این زمینه فایل پیوستی رو دانلود نمایید.
مطالب زیر را نیز حتما مطالعه نمایید :
۳ دیدگاه ارزشمند
دیدگاه خود را بنویسید
سپاس بابت سایت مفید شما
سلام این سایت بهداشت محیط هستش یا بهداشت حرفه ای
سلام
منظورتان چیست ؟