مقدمه ای بر پلی اتیلن ترفتالات PET
پلی اتیلن ترفتالات پلیمری است که در اغلب کشور ها برای تولید الیاف پلی استر(۷۰ درصد) رزین بطری (۲۲ درصد) فیلم (۶ درصد) و رزین های پلی استر مهندسی (۲ درصد) به کار رفته، ولی در ایران این پلیمر بیشتر برای ساخت انواع بطری های آشامیدنی استفاده می شود.
با توجه به مقاومت بالای این بطری ها در برابر شکستگی ، دما و نفوذ گازها ، دارا بودن وزن کم و ارزان بودن قیمت نسبت به سایر مواد بسته بندی همچون شیشه و فلز ، تولید بطری های پلاستیکی از این رزین کاربرد گسترده ای پیدا کرده است که بالتبع موجب ورود بطری های PET مصرفی به جریان زباله های شهری می گردد.
بالا بودن حجم این بطری ها نسبت به وزن ، که فضای زیادی را در هنگام حمل و نقل و دفن به خود اختصاص می دهند و تجزیه بسیار طولانی آنها در طبیعت (حدود ۳۰۰ سال) ، باعث گردیده تا مسئله بازیافت این بطری ها، بخصوص در سال های اخیر توجه همگان را به خود جلب نماید.
کاربرد و خواص PET
خواص فیزیکی و شیمیایی ویژه PET مانند استحکام مکانیکی بالا، استحکام اتصالات، شفافیت، وزن سبک، بی خطر بودن آن از نظر سمیت و نفوذ ناپذیری در برابرCO2 سبب شده است که به طور گسترده ای در ساخت فیلمهای عکاسی، بطری های نوشیدنی و الیاف به کار رود.
همچنین در تهیه الیاف پیوسته BCF و نخ صنعتی و منسوجات و پوشاک کاربرد دارد. به علت اثر نداشتن PET در مزه و پایداری در برابر گرما به عنوان بسته بندی مواد غذایی نیز استفاده می شود.
مزایا و معایب استفاده از PET
مزایای PET شامل سهولت در باز و بسته شدن در بطری ها، وزن سبک، و قیمت ارزان آن میباشد. همچنین، PET به دلیل خواص پلاستیک های زیست تخریب، در زیر خاک تخریب میشود، با این حال، این فرآیند ممکن است در مدت زمان طولانی تری نسبت به پلاستیک های معمولی انجام شود (زمان تخریب در زیر خاک ممکن است بیشتر از ۱۰۰ سال تا ۴۰۰ سال طول بکشد).
برای کاهش اثرات زیست محیطی، بازیافت PET و استفاده مجدد از آن در تولید محصولات جدید به عنوان یک راه حل پایدار تر پیشنهاد می شود.
اگر چه PET تنها حدود ۷ درصد از کل ضایعات شهری را تشکیل می دهد، ولی به دلیل چگالی کم، حجم بالایی از زباله ها را به خود اختصاص میدهد. تقریباً ۳۰ درصد از کل حجم زباله ها مربوط به بطری های PET است. فضای دفن زباله ها محدود است، به طوری که یک متر مکعب از این فضا تنها میتواند ۳۵ کیلوگرم بطری PET را در خود جای دهد، در حالی که در همان حجم میتوان حدود ۸۰۰ کیلوگرم زباله های دیگر را دفن کرد.
پروسه تولید پلی اتیلن ترفتالات PET
پلی اتیلن ترفتالات از نفت و گاز خام تولید می شود. برای تولید یک کیلوگرم پت حدود ۱٫۹ کیلوگرم نفت لازم است. کل انرژی مصرفی جهت تولید یک بطری پت حدود ۲۳ kwh/kg می باشد. پت به عنوان یک ماده پلی استر از دو مونومر اسید ترفتالیک خالص و اتیلن گلیکول تشکیل شده است که در طی مراحل تقطیر چندگانه به رزین پت تبدیل می شوند.
با توجه به دمای فرایند تولید پت، گرانول پت بی شکل یا کریستالی می شود که خود در میزان شفافیت بطری های پت تأثیر دارد.
زائدات و آلاینده های صنایع نفت و گاز جزئی از آلاینده های صنعتی پت ها محسوب می شوند.
روش های بازیافت پت
- ذوب کردن
- روش شیمیایی
- سوزاندن
ذوب کردن : در روش بازیافت مکانیکی یا ذوب کردن PET، پلاستیکهای استفادهشده بهطور مکانیکی پردازش میشوند. در این روش، PET جمع آوری شده از زباله ها به قطعات کوچکتر بریده می شود، سپس ذوب و به اشکال مختلف مانند گرانول ها یا فیلامنت ها تبدیل میشود. این گرانول ها میتوانند برای تولید محصولات جدید از جمله بطری های PET، الیاف، پارچه ها یا بسته بندی های جدید به کار روند.
روش شیمیایی : در بازیافت شیمیایی PET، فرآیندهای شیمیایی به کار می روند تا PET به مونومر های اولیه خود، یعنی اسید ترفتالیک و اتیلن گلیکول، بازگردانده شود. این مونومر ها سپس میتوانند برای ساخت PET جدید یا دیگر محصولات پتروشیمی مورد استفاده قرار گیرند. روش های شیمیایی بهویژه در بازیافت PET از منابع با کیفیت پایین مانند مواد استفادهشده یا زبالههای صنعتی کاربرد دارند.
سوزاندن : در این روش بطری ها را می سوزانند و از انرژی آن ها استفاده می کنند، که این فرآیند نسبتاً آسان و کم هزینه است ولی آلودگی بالایی دارد.
چرا پاورپوینت پلی اتیلن ترفتالات PET
- مناسب برای :
- افزایش اطلاعات عمومی
- پرزنت و ارائه دانشجویی و دانش آموزی
- تعداد صفحات : ۳۱ اسلاید عریض و استاندارد
- دارای ترنزیشن های مختلف بین اسلایدها
- قابل حذف ویرایش و تغییر به دلخواه اسلاید ها
- استفاده شده از فونت های استاندارد مانند : B-Titr و B-Nazanin و فونت های دیگر
- برخی عناوین پاورپوینت PET :
- مقدمه و تعریف پلی اتیلن ترفتالات
- کاربرد PET در بسته بندی
- چالش های زیست محیطی PET
- کاربرد و خواص PET
- مزایا و معایب استفاده از پلی اتیلن ترفتالات
- میزان استفاده از پت در کشورهای مختلف
- مقایسه زباله های پت با سایر زباله ها
- پروسه تولید PET
- روش های بازیافت
- ذوب کردن
- ویژگی ها
- مثال های جهانی
- روش شیمیایی
- ویژگی ها
- مثال های جهانی
- سوزاندن
- ویژگی ها
- مثال های جهانی
- ذوب کردن
- تاثیرات زیست محیطی بازیافت PET و سایر پلاستیک ها
- جمع بندی نهایی
- برخی منابع برای مطالعه بیشتر
نمایی از پاورپوینت PET
نحوه دریافت فایل پاورپوینت PET
پس از پرداخت آنلاین در محیطی امن ، لینک دانلود برای شما فعال و قابل دریافت می باشد. ضمنا در هر زمانی با مراجعه به پنل کاربری خود در سایت نیز می توانید به جزوه مورد نظر دسترسی داشته باشید. فقط کافیست ایمیل خود را صحیح وارد کنید تا بصورت اتوماتیک پس از خرید در سایت عضو شوید. ضمنا در صورت برخورد با هرگونه مشکل در دریافت این جزوه نیز می توانید با ما تماس بگیرید. اگر امکان پرداخت آنلاین ندارید کافیست در واتساپ به شماره ۰۹۲۱۱۰۵۴۲۴۵ پیغام دهید.تا شماره کارت حضورتون اعلام شود. یا می توانید از بخش راهنمای خرید سایت شماره کارت ما را برداشته و نسبت به پرداخت اقدام و سپس اطلاع دهید.
بدون دیدگاه
دیدگاه خود را بنویسید