نمونه سوالات بهداشت مواد غذایی اشتراک دیگر ما با شما از وب سایت مهندسی بهداشت محیط از زیر مجموعه بهداشت مواد غذایی است. در ادامه مقدمه ای کوتاه درباره اهمیت بهداشت مواد غذایی اشاره خواهیم کرد و سرانجام شما می توانید نمونه سوالات بهداشت مواد غذایی رو دانلود نمایید.
اهمیت بهداشت مواد غذایی
با توجه به افزایش روز افزون جمعیت ، تهیه مواد غذایی سالم به عنوان یک معضل جهانی بخصوص در کشورهای جهان سوم تبدیل شده است. لذا حفظ سلامت و بهداشت مواد غذایی از اهمیت بالایی برخوردار است.
امروزه غذا به عنوان یک راه مهم انتقال بیماری شناخته می شود. و حدود ۷۰ درصد موارد بیماری ها در جهان را شامل می شود. در کشور های جهان سوم ، حدود ۸۰ درصد کل بیماری ها و ۳۳ درصد کل مرگ و میرها ناشی از مصرف آب و غذای آلوده می باشد.
قابل توجه است که بدانیم ۷۷ درصد مسمومیت های غذایی ناشی از مواد غذایی عرضه شده در سرویس های عمومی و رستوران ها و ۲۰ درصد مسمومیت های غذایی ناشی از مواد غذایی تهیه شده در منازل و ۳ درصد مسمومیت های غذایی ناشی از مواد غذایی تجاری بوده است.
لذا منظور جلوگیری از خسارت اقتصادی و اجتماعی ناشی از بیماری های منتقله از غذا ، مقررات جدیدی توسط اداره غذا و داروی آمریکا (FDA) وضع شده است که به آن آنالیز خطر و کنترل نقاط بحرانی یا HACCP گفته می شود.
HACCP آنالیز خطر و کنترل نقاط بحرانی
بر اساس این قانون نقاط خطر در مراحل تهیه و توزیع غذا شناسایی شده و اقدامات اصلاحی انجام می گیرد. که در برگیرنده ۷ مرحله می باشد:
- آنالیز خطر
- شناسایی نقاط بحرانی
- شناسایی محدوده خطر
- پایش
- اقدامات اصلاحی
- ثبت و نگهداری اطلاعات
- بررسی مجدد و تایید نهایی
تعریف غذای سالم
غذای سالم غذایی است که از نظر بهداشتی در مصارف روزانه در کوتاه یا دراز مدت زیانی متوجه بدن انسان نکند.
تعریف فساد مواد غذایی
زمانی که یک ماده غذایی از نظر رنگ ، طعم و مزه چار تغییراتی گردد به طوری که ارزش غذایی آن از بین رفته یا کاهش یابد ، اصطلاحا دچار فساد شده است.
عواملی از جمله باکتری ها ، کپک ها ، حشرات ،انگل ها و برخی موارد دیگر می توانند بر روی فساد مواد غذایی تاثیر داشته باشند.
بعنوان مثال باکتری ها عمدتا به ۲ صورت باعث فساد مواد غذایی می شوند:
- حضور مستقیم عامل بیماری زا در مواد غذایی مانند سل و بروسلوز در شیر یا باسیل تیفوئید در غذای آلوده
- سمومی ترشح میکنند مانند سموم استافیلوکوک طلایی ، کلستریدیوم بوتولینیوم و یا کلستریدیوم پرفرنژنس
دانلود نمونه سوالات بهداشت مواد غذایی
بهداشت مواد غذایی از مطرح ترین مباحث در مهندسی بهداشت محیط به شمار می آید و تسلط بر مباحث مربوط به بهداشت مواد غذایی برای هر دانشجو و فارغ التحصیل بهداشت محیط ضروری است. در این تایپک نیز برای شما کاربران گرامی نمونه سوالات بهداشت مواد غذایی رو در قالب ۱۶۰ سوالات تستی به اشتراک گذاشته ایم که دارای پاسخ نیز می باشند. هم اکنون می توانید نمونه سوالات بهداشت مواد غذایی رو دریافت کنید.
در صورتی که این مطلب مورد استفاده شما واقع شد حتما از طریق دکمه های زیر اون رو در شبکه های اجتماعی مانند تلگرام برای سایر دوستان به اشتراک بگذارید.
۳ دیدگاه ارزشمند
دیدگاه خود را بنویسید
سلام دستتون درد نکنه عالی بود
نمونه سوال برای کارت بهداشت رو میفروشید ؟؟!!!؟؟😲😳😳🤔 بابا ایول دارید شما دیگه چجورآدمایی هستین ؟؟ اونم چند!! نه ۲هزار ۳هزار تومن 🤕 ۱۰ هزارتومن 😆😆😆🙈🙈
جناب اولا کارت بهداشت آزمون نداره! ی ثبت نام یک ویزیت و یه آزمایشه!
دوما؛ ما به شما و امسال شما که کوته نظرن بدهکار نیستیم کلی زیر ساخت و هزینه و تلاش بکنیم ک شما بیایید مفت دانلود کنید. البته شما نه! ولی بسیاری از مخاطبان ما برامون محترم و ارزشمندن لذا بیش از ۷۰ درصد محتوای سایت رایگانه.
ثانیا ۲ یا ۳ تومنی ک میگید انقدر بی ارزش شده ک الان بانکا زیر ۵ هزار تومن رو ساپورت نمیکنن برای خرید! پول ی چیپس ک ۹۰ درصدشم هواست حول و حوشه ۷ تومنه! البته آدمایی مثل شما انقد ب مفت خوری عادت کردن ک حتی ۵۰۰ تومن حق دانلود این فایل بود باز پرداخت نمی کردید ک البته نیازی ب پول امسال شما نداریم.
ثالثا قیمت برخی محتوای فروشی سایت, ارزش اونا نیست صرفا حق اشتراک اون فایله وگرنه الان همه میدونن به یه دفتر خدمات کامپیوتری پیش پا افتاده بگید ۲۰ صفحه اسلاید میخوایید مطمئنا ۱۰۰ تومن براتون آب میخوره!