هودهای بیولوژیک: وسیله ای اتاقک مانند با حفاظ شیشه ای متحرک و دارای هواکش و سیستم روشنایی، که بعضی از آنها حاوی لامپ یو وی جهت استریل کردن هوای داخل آن در هنگام کار با عوامل میکروبی و محیطهای کشت داده شده میاشند.
یخچال : یخچال معمولی جهت نگهداری نمونه و محیط کشت با دمای ۴+ درجه سانتی گراد – یخچال فریز با دمای ۴۰- درجه سانتی گراد جهت نگهداری سوش باکتری ها و میکرو ارگانیسم ها .
سانتریفیوژ : جهت جداسازی میکروارگانیسم ها ،قارچ ها و جلبک های از محلول معلق
آون (فور) : آون دستگاهی است که جهت سترون نمودن وسایل فلزی و شیشه ای، ابزار ها و ظروف مقاوم در برابر حرارت استفاده میشود. دمای مورد استفاده در فور ۱۷۰ درجه به مدت یک ساعت می باشد.
ترازو: در آزمایشگاه از ترازو های مختلف جهت توزین نمونه ها ، پودر محیط های کشت و مواد شیمیایی تشکیل دهنده محلول ها و محیط های کشت استفاده می شود . در آزمایشگاه حداقل یک ترازو با حساسیت یک دهم گرم مورد نیاز است.
انکوباتور : دستگاهی است که از آن جهت تأمین دمای لازم برای رشد میکروارگانیسم ها استفاده می شود.
دمای داخل گرمخانه نباید از حد ±۲ تغییر نماید . برای تنظیم و تعادل دمای مورد نظر لازم است دو بار در روز، یکبار صبح در ابتدای شروع کار که درب دستگاه، ساعت ها بسته بوده است و یک مرتبه در پایان کار به کمک یک دماسنج دقیق دمای گرمخانه کنترل گردد.
بن ماری: دستگاهی است که از آن جهت تهیه محیط های کشت ، ثابت نگه داشتن دمای محلول ها و محیط کشت و به ویژه برای مذاب نگه داشتن محیط های جامد استفاده می شود.
حداکثر بالانس تغییر دمای بن ماری ۰٫۵ ± می باشد .
اتوکلاو : دستگاهی است که از آن جهت سترون کردن محیط های کشت و محلول های مقاوم به حرارت استفاده می شود و مانند هر دستگاه آزمایشگاهی می تواند دارای ابعاد ، اندازه و ظرفیت های مختلف باشد .
دستگاه با فشار ۱۵ psi پوند بر اینچ مربع یا ۱۰۵ نیوتن بر هر متر مربع ، درجه حرارت ۱۲۱درجه سانتی گراد و زمان ۲۰ – ۱۵ دقیقه ، کلیه موجودات زنده را از بین می برد و جسم را سترون می کند.
پس از آنکه فشار سنج نشان داد که هیچگونه فشار مربوط به بخار آب وجود ندارد می توان درب اتوکلاو را باز نموده و مواد و وسایل را خارج نمود سپس دستگاه را خاموش و از برق جدا می کنیم .
میکروسکوپ : امروزه انواع مختلفی از میکروسکوپ ها جهت شناسایی و بررسی میکروارگانیسم ها به کار می رود .
متداول ترین میکروسکوپی که در آزمایشگاه های میکروبیولوژی به کار می رود میکروسکوپ نوری است که در آن جسم با نور مرئی دیده می شود.
۴ نوع عدسی شیئی موجود :
۱٫ عدسی شیئی با قدرت پایین ۴×
۲٫ عدسی شیئی با قدرت پایین (خشک) ۱۰×
۳٫ عدسی شیئی با قدرت بالا (خشک) ۴۰×
۴٫ عدسی همراه با روغن ایمیرسیون ۱۰۰×
آنس (فیلدوپلاتین ) :وسیله ای است که نوکش تیز بوده و و برای کشت دادن عمقی ودر محیط های جامد و یا برای برداشتن تک کلنی مورد استفاده قرار می گیرد.
لوپ : به شکل میله ای که دارای سه قسمت دسته و بدنه و نوک می باشد که برای برداشتن نمونه و کشت روی محیط های جامد به کار میرود ونوک آن از جنس استیل یا پلاتین میباشد.
لام : صفحه ای از جنس شیشه که مستطیل شکل می باشد و در رنگ آمیزی و گسترش میکروبی و … به کار میرود.
چراغ بونزن : برای حرارت دادن یا سترون کردن وسایلی مانند سوزن کشت یا لوله آزمایش و … به کار می رود.
چراغ الکلی : وسیله ای می باشد که نسبت به چراغ بونزن حرارت کمتری دارد.
پلیت : ظرف های یکبار مصرفی که دارای درب برای نگه داری محیط کشت جامد به کار می رود.
پنس : برای گرفتن وسایلی همانند دیسک آنتی بیوگرام یا گاز استریل به کار می رود.
بدون دیدگاه
دیدگاه خود را بنویسید