نسخه خوانی

نظام مراقبت کشوری بیماریهای منتقله از غذا + پاورپوینت رایگان

مشاهده : 7,732 بار بدون دیدگاه نویسنده: داود وکیلی
آموزش های دستیار دندانپزشکی

نظام مراقبت کشوری بیماریهای منتقله از غذا

بنام خدا و با سلام ؛ در این تایپک از سایت در ارتباط با نظام مراقبت کشوری بیماریهای منتقله از غذا از سایت بهداشت محیط ایران به روز هستیم پس از مقدمه ای کوتاه در ارتباط با اهمیت این موضوع ، فایل پاورپوینت شامل اطلاعات تکمیلی رو می توانید از انتهای همین مطلب به رایگان دریافت و استفاده کنید .

نظام مراقبت کشوری بیماریهای منتقله از غذا

مقدمه :

بیماریهای منتقله از غذا Foodborne  یکی از چالشهای مهم بهداشتی در سطح جهان است. در امریکا سالانه ۷۶ میلیون مورد بیماری منتقله از غذا ثبت می شود که ۳۲۵۰۰۰ نفر بستری و ۵۲۰۰ نفر فوت می کنند. هزینه صرف شده برای کنترل آن بیش از ۱۷ میلیارد دلار تخمین زده میشود .

برقرای نظام مراقبت بیماریهای منتقله از غذا و استخراج اطلاعات مربوط به این بیماریها از جمله بروز و شیوع انواع بیماریهای منتقله از غذا نشان میدهد که در کدام قسمت از زنجیره غذایی جامعه نقص وجود دارد چرا که در تمام مراحل کاشت، داشت و برداشت محصولات غذایی، ذخیره، فراوری و توزیع آن امکان آلودگی به عوامل بیماری زا وجود دارد.

نظام مراقبت بیماری های منتقله از غذا به عنوان پایش نظام سلامت غذا عمل کرده و نقاط قوت و ضعف آن را نمایان خواهد کرد.

 

بدلایل زیر این بیماری ها در جهان رو به گسترش است:

  1. پدیده جهانی شدن
  2. توسعه گردشگری
  3. رشد فزاینده صادرات و واردات مواد غذائی
  4. بروز بیماریهای نوپدید و بازپدید مانند جنون گاوی، سارس، انفلوآنزا، CCHF
  5. افزایش مصرف غذا در خارج از خانه(Fast food)
  6. بروز جنگ و ناآرامی های سیاسی

حتما بخوانید : بهداشت نان بدون جوش شیرین +پاورپوینت رایگان

اهمیت موضوع :

به درخواست مدیر کل WHO در ژنو قرار است در سال ۲۰۰۷ با مشارکت دپارتمان های Food Safety، Zoonoses ، Foodborne Diseases و مشارکت صاحب نظران جهانی کمیته ای تحت عنوان:  (Foodborne Disease Burden Epidemiology Reference Group (FERG) تشکیل شود.

نظام مراقبت عفونتهای منتقله از غذا اشکالات نظام سلامت غذا یا Food safety را از مزرعه تا سفره نشان می دهد.

این نظام، پایش و کنترلی بر نظارت های بهداشت محیطی و ادارات نظارت بر مواد غذائی وزارت بهداشت است.

نتایج این نظام مراقبت، ابزار کار و اساس تصمیم سازی در حوزه تهیه و تامین و توزیع غذا در کشور خواهد بود.

هدف کلی

کاهش ابتلا و مرگ و میر ناشی از بیماریهای منتقله ازغذا  به منظور کاهش هزینه های مربوطه و ارتقاء شاخص های  سلامتی در کشور

 اهداف اختصاصی

۱- کاهش مرگ و میر ناشی از بیماریهای منتقله از غذا

۲- کاهش ابتلاء به بیماریهای منتقله از غذا

۳- کاهش هزینه های کنترل بیماریهای منتقله از غذا

۴- افزایش توانایی و ظرفیت آزمایشگاههای تشخیصی در شبکه های بهداشتی و درمانی

۵- افزایش هماهنگی و مشارکت، بین بخش های خصوصی و دولتی تشخیص آزمایشگاهی بیماری های منتقله از غذا

۶- بهبود کشف، ثبت و گزارش دهی طغیان بیماریهای منتقله از غذا در کشور

۷- ارتقا آموزشهای عمومی در مورد راه های پیشگیری از بیماری های منتقله از غذا

۸- افزایش هماهنگی های درون بخشی و برون بخشی در جهت کنترل طغیان بیماریهای منتقله از غذا

 

حتما بخوانید : افزودنی های شیمیایی مواد غذایی + دانلود پاورپوینت

 

برخی تعاریف :

۱- بیماری منتقله از غذا:

بیماری است که از طریق خوردن و آشامیدن غذا و آشامیدنی های آلوده ایجاد میشود.

۲- طغیان بیماری منتقله از غذا(foodborn outbreak):

اگر دو نفر یا بیشتر از یک غذا یا آشامیدنی مشترک استفاده کرده و علائم گوارشی مشترکی داشته باشند طغیان بیماری منتقله از غذا اتفاق افتاده است .

۳- عفونت ناشی از غذا(foodborn infections):

عفونتهایی هستند که ناشی از خوردن غذا یا آشامیدنی آلوده به باکتری، ویروس یا انگل ایجاد شده و از دو طریق تکثیر و تهاجم به مخاط روده و بافتهای دیگر و تکثیر در روده و ازاد کردن توکسین ایجاد بیماری می کنند.

۴- مسمومیت غذایی(foodborne intoxication ) :

مسمومیت غذایی از خوردن غذا یا آشامیدنی که قبلا با یک سمی الوده شده ایجاد می شود منبع این سم می تواند سموم باکتریایی، مواد شیمیایی سمی و سموم طبیعی موجود در بدن حیوانات، گیاهان و قارچ ها باشد

 

جمع بندی :

مطالب فوق مقدمه ای بود بر موضوع و اهمیت مراقبت از بیماری های منتقله از غذا ، که در ادامه همین مطلب می توانید فایل پیوستی رو دانلود و حسب مورد ازش استفاده کنید .

پیروز باشید | سایت مهندسی بهداشت محیط ایران | www.iehe.ir

فرمت : PPT حجم : 3.55 مگابایت برای دانلود رایگان کلیک کنید

فایل پیوستی در قالب پاورپوینت با 50 اسلاید قابل ویرایش می باشد | دانلود رایگان است .

profile avatar
نویسنده : داود وکیلی

درود بر شما ؛ داود وکیلی هستم شاغل در معاونت بهداشت خوی | کار آموزش، طراحی و تولید محتوا در زمینه علوم بهداشتی رو دنبال میکنم . امیدوار هستم که وبسایت مهندسی بهداشت محیط ایران براتون مفید باشه.

آموزش نسخه خوانی

بدون دیدگاه


دیدگاه خود را بنویسید
توجه مهم : دیدگاه های شامل توهین و بی احترامی و تبلیغاتی پذیرفته نخواهد شد.

محصولات تصادفی فروشگاه ما

نمایش همه محصولات
پاورپوینت زباله های بیمارستانی انواع زباله های بیمارستانی دستورالعمل تفکیک زباله های بیمارستانی بی خطرسازی زباله های بیمارستانی بازیافت زباله های بیمارستانی پسماند بیمارستانی زباله های بیمارستانی چگونه دفع می شوند مدیریت زباله های بیمارستانی تحقیق در مورد زباله های بیمارستانی

پاورپوینت کامل زباله های بیمارستانی


تعریف پسماندهای پزشکی به کلیه پسماندهای عفونی و زیان آور ناشی از بیمارستان ها، مراکز بهداشتی – درمانی، آزمایشگاه های تشخیص طبی و سایر مراکز مشابه گفته می ...

بیش از 52 خرید موفق

مختصری درباره وبسایت علمی آموزشی مهندسی بهداشت محیط ایران

وب سایت مهندسی بهداشت محیط ایران از اردیبهشت ماه 1392 با هدف ارائه محتوای بهداشتی با محوریت مهندسی بهداشت محیط پا به دنیای مجازی گذاشته است.ما در سایت مهندسی بهداشت محیط ایران سعی در به اشتراک گذاری محتوای مفید برای دانشجویان و فارغ التحصیلان و همکاران بهداشتی داشته و تمام سعی خود را برای این مهم به کار گرفته ایم و در این مسیر نیز به پیشنهادات و انتقادات شما نیازمندیم. امیدوار هستیم بتوانیم قدمی هرچند کوچک در ارتقای سطح علمی همکاران و دانشجویان عزیز بر داشته باشیم.موضوع فعالیت ما علاوه بر بهداشت محیط ، بهداشت حرفه ای ، بهداشت عمومی ، تغذیه و رژیم درمانی و آموزش نسخه خوانی در داروخانه می باشد.