روش های تشخیص تقلبات شیر
به نام خدا و با سلام؛ در این تایپک از سایت مهندسی بهداشت محیط ایران ، روش های تشخیص تقلبات شیر رو در قالب یک فایل PDF با شما همراه عزیز به اشتراک گذاشته ایم ، امیدوار هستیم که این فایل رو پس از مقدمه ای کوتاه در انتهای همین مطلب به رایگان دانلود و حسب مورد ازش استفاده کنید .
تعریف شیر
شیر تنها ماده شناخته شده در طبیعت است که می تواند نیاز بدن را به طور کامل و متعادل تامین کند ، ترکیبات عمده شیر را آب ، چربی، پروتئین ، لاکتوز ، ویتامین ها و مواد معدنی تشکیل می دهند . به علت هضم آسان ، این ماده همواره در رژیم تغذیه ای بیماران قرار داشته و مصرف آن در برنامه غذایی روزانه بیشتر افراد جامعه توصیه می شود .
چرا تقلب در شیر
- افزایش سود و درآمد با جایگزین کردن مواد و ترکیبات کم ارزش تر و ارزان تر بجای مواد با ارزش و گران تر شیر
- جلوگیری از خرابی و ترش شدن شیر و تحویل شیر معیوب بجای شیر سالم با هدف کاهش هزینه ها
- تحویل شیر فاسد بی کیفیت بجای شیر درجه بالا
- خرید شیر معیوب به قیمت ارزان و تقلب در آن و فروش به قیمت بالاتر
آثار تقلبات شیر
- ضرر سنگین اقتصادی بر تولید کننده
- پایین آوردن کیفیت فرآورده های لبنی
- تاثیر منفی بر سلامت مصرف کننده
- از بین رفتن اعتماد و اطمینان در جامعه
انواع تقلبات شیر
- افزودن آب
- افزودن ملامین
- افزودن نمک
- افزودن مواد خنثی کننده مانند : آب آهک ، هیدروکسید سدیم ، کربنات سدیم با بی کربنات سدیم (جوش شیرین)
- افزودن کرومات و بی کرومات پتاسیم
- اضافه کردن نشاسته
- افزودن نگهدارنده (اسید سالسیلیک و اسید بنزوئیک)
- افزودن صابون
- افزودن مواد پاک کننده و ضدعفونی کننده
- گرفتن چربی از شیر
- اضافه کردن شیر خشک
- افزودن آب پنیر
- پرمیت
- اضافه کردن اوره
- اضافه کردن قند و شکر
- افزودن چربی های جایگزین شیر
- افزودن آب اکسیژنه
- افزودن فرمالین
- آنتی بیوتیک ها
- افزودن هیپوکلریت ها
- مخلوط کردن شیر حیوانات مختلف
موارد فوق الذکر تقلباتی بودن که در شیر اعمال می شوند ، توضیحات کامل و انواع آزمایشات اون رو میتونید در فایل پیوستی مطالعه بفرمائید .
چنانچه نیاز به تبدیل به فرمت قابل ویرایش (پاورپوینت ،ورد) داشتید از طریق دیدگاه های همین مطلب با ذکر ایمیلتون اطلاع دهید .
پیروز باشید | مهندسی بهداشت محیط ایران
بدون دیدگاه
دیدگاه خود را بنویسید