عملیات گندزدایی جهت پیشگیری از بیماری های واگیردار روده ای
بنام خدا و با سلام؛ در زیر مجموعه گندزدایی از وبسایت مهندسی بهداشت محیط ایران با یک تایپک کوتاه در ارتباط با عملیات گندزدایی در پیشگیری از انواع بیماری های واگیر دار روده ای به روز هستیم ، در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
موارد زیر بخشی از دستورالعمل اقدامات بهداشت محیط به منظور پیشگیری از بروز بیماری های واگیردار روده ای است که توسط مرکز سلامت محیط کار وزارت بهداشت و درمان در سال ۱۳۸۲ تدوین گردید.
روش های پیشگیری و مبارزه با بیماری های روده ای از طریق بهسازی محیط
این روش هاعبارتند از
حصول اطمینان از دفع بهداشتی مدفوع و فاضلاب
- گندزدایی مستراح و مدفوع بیماران و حاملین اطراف در منازل و بیمارستان ها با استفاده از شیر آهک ۲۰ درصد یا کرئولین ۵% یا پرکلرین با غلظت ۲۰ppm
- گندزدایی محل های آلوده به مدفوع و استفراغ بیماران با شیرآهک ۲۰% یا کرئولین ۵% یا پرکلرین به غلظت ۲۰ppm و یا هالامید ۵ در صد هزار (در هنگام بروز بیماری های ویروسی و باکتریایی محلول ۲۰ گرم در لیتر توصیه می شود.)
اقدامات بیمارستانی
- در موقع ورود بیمار به بیمارستان کلیه البسته بیمار را باید در محلول محتوی ۵ در هزار هالامید به مدت یک ساعت ضدعفونی نمود.
- اتاق ها و راهرو های بیمارستان باید مرتب با محلول ۵ در هزار هالامید گندزدایی شود.
- مستراح ها را باید با محلول ۵ درصد کرئولین گندزدایی کرد.
- استفراغ و مدفوع بیمار باید با شیرآهک ۲۰ درصد یا کرئولین ۵ درصد مخلوط و پس از جمع اوری و حمل آنها با کرئولین ۵ درصد گندزدایی نمود.ضمنا محلول ۱۵ تا ۲۵ قسمت در میلیون پرکلرین برای این عمل مفید خواهد بود.
- کلیه ظروف بیماران بیمارستان باید جداگانه شستشو شده و در محلولی که ۵۰ الی ۱۰۰ قسمت در میلیون پرکلرین دارد به مدت ۱۵ دقیقه ضدعفونی نمود.در صورت امکان بهتر است از ظروف یکبار مصرف استفاده کرد و پس از مصرف سوزانده شود.
- پسمانده های غذایی در صورت عدم امکان احتراق در زباله سوزها باید با محلول ۵ درصد کرئولین و یا شیر اهک ۲۰ درصد گندزدایی و دفن شود.
- برای عملیات گندزدایی اتومبیل هایی که برای حمل بیماران مشکوک یا انتقال زباله به کار می روند از محلول ۵ در هزار هالامید استفاده می شود.
تدفین اجساد
- در مورد اجساد بیماران مشکوک باید پس از مسدود نمودن کلیه منافذ جسبد با پنبه ، جسد را به مدت ۱۰ دقیقه در محلول غلیظ پرکلرین (۱۰۰ گرم پرکلرین ۶۰ درصد در یک متر مکعب آب) نگهداری و پس از غسل آن با آب کلردار با کفن آغشته به محلول پرکلرین و یا محلول دو درصد فنول یا کرزول پیچیده و با آمبولانس مخصوص به محل دفن حمل نمود. چنانچه ماده ضدعفونی کننده در دسترش نباشد یک لایه اهک باید در کف تابوت ریخته و جسد را در ان گذاشت.
- پس از اتمام باید غسالخانه و لباس های کار را با محلول پرکلرین غلیظ (۱۰۰ گرم پرکلرین ۶۰ درصد در یک متر مکعب اب) یا هالامید ۱۰ در هزار گند زدایی نمایند.
آموزش روش تهیه محلول ضدعفونی کننده:
معمولا برای تهیه محلول های ضدعفونی کننده از رابطه زیر استفاده می شود :
L=مقدار محلول مورد نیاز بر حسب لیتر P=درصد غلظت گندزدای خریداری شده K=مقدار گندزدایی موجود بر حسب لیتر C=غلظت مورد نیاز
مثال: اگر ۱۰ لیتر کرئولین ۳۰% موجود باشد ، مقدار محلولی که با غلظت ۵% می توان تهیه کرد عبارتست از :
امیدوار هستیم که مطلب فوق در ارتباط با عملیات گندزدایی جهت جلوگیری از بروز بیماری های واگیر دار روده ای ، برای شما مفید بوده باشه . دیدگاه ها و تجربیات خودتون رو میتونید با ما و سایر کاربران در میان بگذارید.
پیروز باشید | مهندسی بهداشت محیط ایران | https://iehe.ir
بدون دیدگاه
دیدگاه خود را بنویسید