نسخه خوانی

بهداشت محیط و کنترل بیماری های روده ای + پاورپوینت

مشاهده : 7,562 بار بدون دیدگاه نویسنده: داود وکیلی
آموزش های دستیار دندانپزشکی

کنترل بیماری های روده ای

با سلام خدمت شما دوست و کاربر گرامی ؛در تایپک پیش رو از سایت مهندسی بهداشت محیط ، در راتباط با نقش کلیدی بهداشت محیط در پیشگیری و کنترل بیماری های روده ای با اولویت التور صحبت خواهیم کرد .

بیماریهای منتقله از آب و مواد غذایی و کنترل بیماری های روده ای

بیماریهای هستند که از خوردن و آشامیدن آب یا نوشیدنی آلوده ناشی می شوند . عامل این آلودگی باکتری ها؛ ویروسها ؛ توکسین ها و انگل ها هستند که باعث ایجاد بیماری هایی  وبا ؛ اسهال خونی ؛آمیبی؛ تیفوئید ؛مسمومیت غذایی ؛ بوتولیسم و…..در انسان میشوند .

 در اغلب بیماریهای منتقله از آب و غذا شامل: تهوع؛استفراغ؛گرفتگی شکمی است .این نشانه ها به طور متوسط در مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از عفونت ظاهر شده و برای ۱تا۲ روز ادامه می یابد.

اغلب بیماریهای منتقله از آب و غذا میتوانند به دلیل از دست دادن آب و املاح بدن بیمار باعث ایجاد عوارض کم آبی و یا مرگ در انسان شوند.

اماکن و مراکز حساس :

به اماکن و مراکزی مانند پادگانها ، بوفه مدارس ، بوفه بیمارستانها ، مدارس شبانه روزی ، سلف سرویسهای مراکز آموزشی و اداری ، آسایشگاه سالمندان،مساجد و تکایا ،کترینگ ها ، اماکن زیارتی ، اماکن بین راهی ، کافه قنادی ، آبمیوه بستنی،حلیم،آش،کبابی و جگرکی ، اغذیه فروشی، تالار پذیرایی ، رستوران ، مهدکودک ، زندان ، ترمینال ، اردوگاهها ، هتل و… اطلاق می گردد.

مواد غذایی حساس :

به مواد غذایی مانند سالاد ، سبزی خام ، شیر و فراورده های لبنی ، تخم مرغ ، کباب کوبیده ، کلیه فراورده های سنتی و دست ساز و … اطلاق می گردد .

موفقیت در بررسی و کنترل یک طغیان ناشی از غذا کاملاً بستگی به اقدام مسئولانه و عکس العمل به موقع دارد . هنگامی که یک طغیان رخ می دهد افرادی که در بررسی و کنترل طغیان نقش دارند باید کاملا با وظایف خود آشنا بوده به طوریکه اقدامات لازم بدون اتلاف وقت انجام گردد . لذا به منظور مدیریت و برنامه ریزی صحیح جهت کنترل و پیشگیری از طغیان بیماریهای منتقله از غذا اقدامات بهداشت محیطی باید در سه مرحله انجام شود :

مرحله اول : اقدامات بهداشتی پیش از بروز همه گیری
مرحله دوم : اقدامات بهداشتی در هنگام بروز همه گیری
مرحله سوم : اقدامات تکمیلی پس از پایان همه گیری

اقدامات بهداشتی پیش از بروز همه گیری:

  • هماهنگی های درون بخشی و برون بخشی ؛
  • تشکیل تیم ارزیابی ، مدیریت و کنترل طغیان بیماریهای مرتبط با غذا در دانشگاهها ؛
  • اطلاع رسانی و آموزش ؛
  • پیش بینی و تامین تجهیزات ، منابع و ابزار مورد نیاز ؛
  • نظارت و بازرسی های بهداشت محیطی  ؛
  • مستند سازی و گزارش دهی .

اقدامات بهداشتی در هنگام بروز همه گیری :

  1. گام اول : تایید گزارش وقوع همه گیری
  2. گام دوم : ارزیابی اولیه
  3. گام سوم : اقدامات بهداشت محیطی
  4. گام چهارم : اعمال ضوابط قانونی مرتبط و مستند سازی و گزارش دهی به مقامات ما فوق

اقدامات تکمیلی پس از پایان همه گیری:

در این مرحله پس از پایان طغیان بیماریهای منتقله از غذا اقدامات تکمیلی زیر انجام می پذیرد :

  • ادامه آموزشها و اطلاع رسانی
  • برنامه ریزی به منظور حفظ شرایط موجود و جلوگیری از بازگشت شرایط طغیان
  • تهیه گزارش نهایی ونتایج به دست آمده طبق فرمت گزارش دهی
  • جایگزینی اقلام مصرفی در طی فعالیتهای کنترل طغیان برای موارد بروز احتمالی طغیان آتی

پیشنهاد میکنیم سرفصل های زیر رو به همراه مطالب بالا از فایل پیوستی دانلود و استفاده نمایید :

  • – بررسی های محیطی و مواد غذایی
  • -بررسی های لازم در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی
  • – مهمترین اهداف بررسی طغیان بیماریهای منتقله از غذا
  • -عفونت های منتقله از غذا FOODBORNE INFECTIONS
  • – مسمومیت غذایی FOODBORNE INTOXICATION
  • -بعضی از مراحل بررسی اپیدمیولوژیک یک طغیان
  • – چگونه از ابتلاء به بیماریهای منتقله از آب و غذا پیشگیری کنیم
  • -نکات مهم پیشگیری از بیماریهای منتقله از راه غذا
  • -نکات لازم دیگر در خصوص کنترل بیماریهای منتقله از راه غذا
  • -بررسی محیطی(آب و فاضلاب )
  • – اقدامات بهداشت محیط به منظور پیشگیری از بروز موارد بیماریهای روده ای

منبع : سایت بهداشت محیط ایران | www.iehe.ir

فرمت : پاورپوینت حجم : 2.6 مگابایت برای دانلود رایگان کلیک کنید

این فایل شامل 32 اسلاید فارسی و قابل ویرایش می باشد.

profile avatar
نویسنده : داود وکیلی

درود بر شما ؛ داود وکیلی هستم شاغل در معاونت بهداشت خوی | کار آموزش، طراحی و تولید محتوا در زمینه علوم بهداشتی رو دنبال میکنم . امیدوار هستم که وبسایت مهندسی بهداشت محیط ایران براتون مفید باشه.

آموزش نسخه خوانی

بدون دیدگاه


دیدگاه خود را بنویسید
توجه مهم : دیدگاه های شامل توهین و بی احترامی و تبلیغاتی پذیرفته نخواهد شد.

محصولات تصادفی فروشگاه ما

نمایش همه محصولات
Searches related to جزوه ایمنی و بهداشت جزوه ایمنی و بهداشت محیط کار علمی کاربردی جزوه ایمنی و بهداشت حرفه ای ایمنی و بهداشت محیط کار+pdf جزوه ایمنی بهداشت و محیط زیست ایمنی و بهداشت محیط کار+ppt سوالات ایمنی و بهداشت محیط کار کتاب ایمنی و بهداشت محیط کار تعریف ایمنی و بهداشت جزوه hse دانلود پاورپوینت اچ اس ای

جزوه ایمنی و بهداشت حرفه ای و HSE


جزوه ایمنی و بهداشت برای بهداشت حرفه ای و HSE آشنایی با سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی – (OHSAS18001:2007) – ...

بیش از 21 خرید موفق

مختصری درباره وبسایت علمی آموزشی مهندسی بهداشت محیط ایران

وب سایت مهندسی بهداشت محیط ایران از اردیبهشت ماه 1392 با هدف ارائه محتوای بهداشتی با محوریت مهندسی بهداشت محیط پا به دنیای مجازی گذاشته است.ما در سایت مهندسی بهداشت محیط ایران سعی در به اشتراک گذاری محتوای مفید برای دانشجویان و فارغ التحصیلان و همکاران بهداشتی داشته و تمام سعی خود را برای این مهم به کار گرفته ایم و در این مسیر نیز به پیشنهادات و انتقادات شما نیازمندیم. امیدوار هستیم بتوانیم قدمی هرچند کوچک در ارتقای سطح علمی همکاران و دانشجویان عزیز بر داشته باشیم.موضوع فعالیت ما علاوه بر بهداشت محیط ، بهداشت حرفه ای ، بهداشت عمومی ، تغذیه و رژیم درمانی و آموزش نسخه خوانی در داروخانه می باشد.