بهداشت تخم مرغ ، ساختمان تخم مرغ و روش های تشخیص فساد تخم مرغ
سلام دوستان ، این تایپک از وبسایت مهندسی بهداشت محیط ایران رو به یک مطلب ویژه در زمینه بهداشت مواد غذایی اختصاص دادیم ، بهداشت تخم مرغ و آگاهی از ساختمان اون و تشخیص فساد بسیار حائز اهمیت هست ، چرا که بخش مهمی از سبد غذایی ما رو که غنی از پروتئین هست تشکیل میده. این تایپک یک پاورپوینت آماده رو با شما به اشتراک میگذاریم که میتونه برای دوستان بهداشت محیط و حتی سایر عزیزانی که به پاورپوینت در این زمینه نیاز دارند بسیار مفید باشه.
پس از مقدمه ای کوتاه که در ارتباط با همین موضوع خواهیم آورد ، در انتها همین مطلب میتونید این پاورپوینت آماده رو به راحتی دریافت و حسب نیازتون ازش بهره ببرید. امیدوار هستیم که مورد استفادتون قرار بگیره.
فساد در تخم مرغ :
همانطور که می دونید تخم مرغ بدلیل ارزش غذایی فوق العاده خود، بسرعت در معرض انواع فسار قرار داره که این فساد میتونه بعلت تغییرات شمیایی و یا آلودگی های میکروبی بوجود بیاد.
در صورتی که تخم مرغ در شرایط نامناسب همچون بالا بودن دمای محل نگهداری و یا پایین بودن میزان رطوبت محل نگهداری ، قرار گیرد و همچنین تخم مرغ مدت زمانی طولانی نگهداری شود فساد شیمیایی حاصل خواهد شد.
پوسته خارجی تخم مرغ هیچ وقت عاری از میکروب نمیست و حتی در تخم مرغ های تازه نیز مقداری بقایای فضولات مرغی وجود دارد و از طرفی دیگر یک سری میکروب ها نیز در حین تولید ، حمل و نقل و نگهداری نامناسب نیز به طریق مختلف در روی پوسته قرار میگیرند و اگر شرایط برای رشد این میکروبها فراهم شود این میکروب ها رشد کرده و به داخل تخم مرغ نفوذ و موچب آلودگی میکروبی و فساد میکروبی آن می شوند.
از جمله میکروبهای مشهور که باعث آلودگی و فساد در تخم مرغ می شود میکروب های سالمونلا ، اشرشیا کلی ، پسودوموناس ها و پروتئوس ها و … هستند که در اثر مصرف این تخم مرغ ها از سوی مصرف کنندگان باعث ایجاد مسمومیت و عوارض می شود.
در شناسایی تخم مرغ فاسد به موارد زیر توجه کنیم :
برخی تغییراتی در تخم مرغ فاسد ظاهر می شود که در ذیل به آنها اشاره میکنیم
- سفیده صورتی رنگ ، یا رنگین کمان نشانه فساد تخم مرغ در اثر آلودگی باکتریایی است.
- پوسته خارجی در تخم مرغ های فاسد کاملا کدر و بد رنگ است.
- مخلوط شدن سفیده و زرده تخم مرغ تشلت از فساد ان می باشد.
- محتویات دارای بوی تعفن از علائم فساد می باشد.
- هرگونه علائم کپک زدگی در پوسته خارجی ، به سرعت به داخل تخم مرغ منتقل گردیده و موچب تشکیل لکه های کپک و قارچ به رنگهای خاکستری ، سیاه و قهوه ای می شود که با چشم قابل رویت می باشد.
- و….
در فایل پیوستی به ویژگی های بسیاری از جمله بهداشت تخم مرغ ،شرایط نگهداری و عرضه تخم مرغ ،ساختمان تخم مرغ، بیماری های منتقله و توصیه های بهداشتی در مصرف تخم مرغ و … در بیش از ۵۰ اسلاید قابل ویرایش اشاره شده است .
از ویزگی های این پاورپوینت نیز میتوان به منظم بودن، تصویری بودن و تعداد اسلاید مناسب اشاره کرد.
ضمنا مطالب زیر را نیز حتما بخوانید :
بدون دیدگاه
دیدگاه خود را بنویسید