نسخه خوانی

روش هایی ساده برای کاهش زباله های پلاستیکی

مشاهده : 9,337 بار ۲ دیدگاه نویسنده: داود وکیلی
آموزش های دستیار دندانپزشکی

روش های ساده برای کاهش زباله های پلاستیکی

زباله های پلاستیکی این روزها جز جدایی ناپذیر زندگی بشر شده اند ، کافیست تا در کارها و خریدهای روزانه خود به اطرافمون توجه کنیم تا حجم عظیمی از این زباله های دردسر ساز را ببینیم. همگی میدانیم که این زباله های پلاستیکی سرعت تجزیه بسیار پایینی دارند و گاها به سادگی قابل بازیافت نیستند ، پس تنها راه خلاصی از این زباله ها ، کاهش میزان تولید و استفاده از انها می باشد. در اینجا به برخی کارهایی که باعث کاهش زباله های پلاستیکی می شود اشاره میکنیم که میتوانیم روزانه با استفاده از این روش ها نقش چشمگیری در این کاهش داشته باشیم.

روش هایی برای کاهش زباله های پلاستیکی

پلاستیک ها از ظروف بسته بندی مواد غذایی گرفته تا لوازمی مثل موبایل ، کامپیوتر ، ماشین و حتی بسته بندی آدامس شما رو تشکیل میدهند ، به همین دلیل گستره تولید این زباله ها بسیار زیاد است .به یاد داشته باشید که درصد بسیار پایینی از این زباله ها برای بازیافت و استفاده مجدد استفاده می شوند و حجم عظیمی از این زباله ها باعث ایجاد آلودگی محیطی و مناظری زشت در اطراف ما هستند ، از جوی های کنار خیابان ها تا طبیعت و جنگل ها و کنار دریا و سواحل و …. .

با هم مراحلی بسیار ساده رو جهت کاهش تولید زباله های پلاستیکی مرور میکنیم.

نه به استفاده از نی های نوشابه

روش هایی برای بازیافت نی های پلاستیکی

آیا شما واقعا برای نوشیدن جرعه ای نوشابه به نی نیاز دارید؟

یکی از ساده ترین روش ها برای دور کردن محل های دفن زباله از زباله های پلاستیکی نه گفتن به نی های پلاستیکی است که روزانه بر سر سفره های غذا و … با آنها سروکتار داریم. در مراجعه به غذا خوری ها و ساندویچی ها می توانید به استفاده از نی ها نه بگویید. البته وجود نی هایی از جنس استیل ضد زنگ یا نی های شیشه ای یا هر چیز دیگر مشابه قابل استفاده مجدد میتواند در کاهش استفاده از نی ها نیز مفید باشد. شما از هم اکنون تصمیم بگیرید تا از نی های پلاستیکی استفاده نکنید.

استفاده از کیسه های پلاستیکی قابل بازیافت

چگونه کیسه های پلاستیکی را کاهش دهیم

به کیسه های پلاستیکی نه بگوییم.

بله! همه ما روزانه به وفور با این کیسه های پلاستیکی دردسر ساز سروکار داریم. در هر دقیقه ۱ میلیون کیسه پلاستیکی استفاده می شود و هر کیسه پلاستیکی نیز بیش از ۱۰۰۰ سال طول می کشد تا از بین برود! اگر شما در مراجعه به فروشگاه های مواد غذایی و … از کیسه های قابل بازیافت استفاده میکنید در مسیر درستی هستید اما اگر از کیسه های پلاستیکی غیر قابل بازیافت و غیر قابل استفاده مجدد استفاده میکنید به فکر تغییر این رفتار باشید.

حداقل کاری که میتوانیم بکنیم این است که برای مواردی که ضرورتی به کیسه های پلاستیکی نیست از آنها استفاده نکنیم.

استفاده مجدد از ظروف شیشه ای

استفاده مجدد از ظروف شیشه ای به جای ظروف پلاستیکی

شما میتوانید به جای استفاده از ظروف پلاستیکی برای نگهداری مواد غذایی از ظروف شیشه ای استفاده کنید. ظروف شیشه ای قابلیت استفاده مجدد پس از هر بار شستشو دارند و میتوانید غذاهای سرد و گرم را در آن نگهداری کنید. ضمنا استفاده از غذاهای گرم در ظروف پلاستیکی نیز میتواند مشکلات بهداشتی به همراه داشته باشد.

شما میتوانید بدون نگرانی مواد غذایی فله مثل ماست ،کره ، انواع مربا و سایر مواد غذایی رو در این ظروف شیشه ای نگهداری نمایید. و حتی اگر میتونید در هنگام مراجعه برای خرید مواد غذایی فله اینظروف شیشه ای رو به همراه داشته باشید. شاید به نظر براتون سخت باشه اما اگر به دنبال هدفی بالا یعنی کاهش زباله های پلاستیکی هستیم ، کاری قابل انجام است.

استفاده از بطری های قابل استفاده مجدد و فنجان

روش های کاهش بطری های پلاستیکی

Instead of disposable water bottles, refill a reusable bottle

به جای استفاده از بطره های آب یکبار مصرف ، بطری های قابل استفاده مجدد را پر کنید.

 بطری های پلاستیکی سالانه ۱٫۵ میلیون تن زباله تولید میکنند و ۴۷ میلیون گالن نفت نیز برای تولید انها نیاز می باشد. شما با جایگزین کردن بطری های قابل استفاده مجدد ، به انباشته نشدن بطری های پلاستیکی در محل های دفن ، خیابانها ، جنگل ها و سواحل و … کمک بسیار بالایی خواهید کرد. آوردن یک فنجان قابل استفاده مجدد به محیط کار به جای استفاده از لیوانهای یکبار مصرف پلاستیکی نقش بسزایی در کاهش زباله های پلاستیکی خواهد داشت. در استفاده از لیوان های یکبار مصرف نیز حدالامکان از لیوان های قابل بازیافت استفاده کنیم.

این مطلب را نیز بخوانید : بطری های آب آشامیدنی خوردنی می شود !

غذای ناهارتون رو در ظرف قابل استفاده مجدد به سر کار بیارید!

اگر قرار است ناهار و یا هر وعده غذایی دیگری را در محل کار خود میل نمایید ، از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی و غیر قابل بازیافت استفاده نکنید. شما می توانید غذای خود را در یک ظرف خانگی و قابل استفاده مجدد مثل قابلمه های فلزی ضد زنگ و ظروف شیشه ای قرار دهید. چه بهتر بود اگر هنگام خرید غذا از یک رستوران نیز از گارسون بخواهیم غذا را در ظرفی که خودمان از منزل آوردیم سرو نماید!

به جای فندک های پلاستیکی از کبریت استفاده کنید.

اگر شما به روشن کردن یک شمع و یا شروع یک آتش بازی و حتی روشن کردن پیک نیک نیاز دارید بهتر است از فندک های پلاستیکی استفاده نکنید. مطمئن باشید این دستگاه پلاستیکی ارزان ، برای سالهای سال در محل های دفن زباله انباشه خواهند شد و حتی ممکن است آنرا در شکم پرندگان و حیوانات مرده یافت کنید! بهتر است از یک فندک فلزی و یا کبریت جهت کاهش ضایعات برای این کار استفاده نمایید.

عدم استفاده از قاشق چنگال های یکبار مصرف

اگر به رستورانی رفته اید سعی کنید از قاشق و چنگالهای یکبار مصرف پلاستیکی استفاده نکنید. شما میتوانید به گارسون بگویید تا برای شما قاشق ،چنگال ،ظرف و … قابل استفاده مجدد بدهید و یا خود این لوازم را به همراه داشته باشید. شما با این کار میتوانید سهمی در کاهش زباله های پلاستیکی داشته باشید.

استفاده از ظروف قبل استفاده مجدد!

کاهش ظروف یکبار مصرف پلاستیکی

ظروف توت فرنگی،توت و … یکبار مصرف غیر قابل استفاده مجدد استفاده نکنید

در برخی فصول سال مثل تابستان که محصولات کشاورزی همچون توت فرنگی، تو ، گیلاس و حتی شیرینی جاتی همچون زولبیا و بامیه و … زیاد می شود استفاده از برخی ظروف نیز به تبع آن افزایش پیدا میکند. شما میتواند در هنگام خرید این محصولات به قابل استفاده مجدد بودن ظروف دقت کنید و یا از ظروفی استفاده کنید که این قابلیت را داشته باشند. تصور کنید چه مقدار از این ضایعات همه ساله تولید و به ضایعات پلاستیکی در محل های دفن و اطرافمان تبدیل می شود.

عدم استفاده از پوشک های بچه پلاستیکی

با توجه به گزارش EPA ، سالانه ۷٫۶ میلیارد پوند از پوشک یکبار مصرف در ایالات متحده دور ریخته می شود. علاوه بر آن نیز ۸۰۰۰۰ پوند پلاستیک برای تولید پوشک یکبار مصرف برای نوزادان آمریکا مصرف می گردد. به سادگی با تغییر استفاده از پوشک های قابل بازیافت به جای پوشک های پلاستیکی میتوانیم سهمی در کاهش ضایعات پلاستیکی داشته باشیم.

از آب میوه های بطری استفاده نکنید.

از آب میوه هایی که در بطری های پلاستیکی بسته بندی شده اند استفاده نکنید. شما به جای خرید آب میوه در بطری های پلاستیکی می توانید میوه های تازه بخرید و علاوه بر داشتن سهمی مهم در کاهش ضایعات پلاستیکی میتوانید ویتامین ها و آنتی اکسدانهای تازه را وارد بدن خود کنید.

جمع بندی

آنچه که بصورت خلاصه فوقا بدان اشاره شد ، تنها بخش بسیار کوچکی از انواع روش های کاهش زباله های پلاستیکی می باشد. با تغییر الگوی مصرف روزانه خود و عدم استفاده از هر وسیله ای که امکان افزایش ضایعات پلاستیکی را به دنبال خواهد داشت مطمئن باشید سهم بسیار بزرگی در داشتن زمینی سبز خواهیم داشت. کافیست به تصویر زیر نگاهی بکنید تا تلنگوری باشد برای همه ما در این موضوع بسیار مهم زیست محیطی!

کاهش زباله های پلاستیکی بازیافت زباله های پلاستیکی اثرات مخرب زباله های پلاستیکی

امیدوارم این مطلب که توسط وب سایت مهندسی بهداشت محیط ایران برای شما گردآوری شده است براتون مفید بوده باشه.

profile avatar
نویسنده : داود وکیلی

درود بر شما ؛ داود وکیلی هستم شاغل در معاونت بهداشت خوی | کار آموزش، طراحی و تولید محتوا در زمینه علوم بهداشتی رو دنبال میکنم . امیدوار هستم که وبسایت مهندسی بهداشت محیط ایران براتون مفید باشه.

آموزش نسخه خوانی

۲ دیدگاه ارزشمند


دیدگاه خود را بنویسید
توجه مهم : دیدگاه های شامل توهین و بی احترامی و تبلیغاتی پذیرفته نخواهد شد.

  • profile avatar
    نویسنده : Reza 10 , ژوئن , 17

    عالی بود ممنون از شما بابت این مطلب مفید
    به امید کاهش زباله ها و پاکی زمین

    • profile avatar
      نویسنده : داود وکیلی 10 , ژوئن , 17

      موفق باشید

محصولات تصادفی فروشگاه ما

نمایش همه محصولات

مختصری درباره وبسایت علمی آموزشی مهندسی بهداشت محیط ایران

وب سایت مهندسی بهداشت محیط ایران از اردیبهشت ماه 1392 با هدف ارائه محتوای بهداشتی با محوریت مهندسی بهداشت محیط پا به دنیای مجازی گذاشته است.ما در سایت مهندسی بهداشت محیط ایران سعی در به اشتراک گذاری محتوای مفید برای دانشجویان و فارغ التحصیلان و همکاران بهداشتی داشته و تمام سعی خود را برای این مهم به کار گرفته ایم و در این مسیر نیز به پیشنهادات و انتقادات شما نیازمندیم. امیدوار هستیم بتوانیم قدمی هرچند کوچک در ارتقای سطح علمی همکاران و دانشجویان عزیز بر داشته باشیم.موضوع فعالیت ما علاوه بر بهداشت محیط ، بهداشت حرفه ای ، بهداشت عمومی ، تغذیه و رژیم درمانی و آموزش نسخه خوانی در داروخانه می باشد.