هپاتیت به معنی التهاب کبد است و انواع مختلفی دارد که بعضی از آنها قابل سرایت هستند و برخی نیز مسری و قابل سرایت نمی باشند. در ادامه با ما باشید تا به بررسی برخی از انواع هپاتیت بپردازیم و نهایتا می توانید فایل پیوستی را به رایگان از وب سایت مهندسی بهداشت محیط ایران دانلود نمایید.
هپاتیت حاد چیست
در این حالت بیمار با نشانه هایی چون تب ، علائم شبیه سرماخوردگی ، بی اشتهایی ، تهوع و استفراغ ، درد شکم ، درد مفاصل ، و ادرار تیره به زردی دچار می شود. در پوست و چشم ها این زردی بارزتر است. این بیماری در بیش تر موارد خود به خود بهبود یافته و طی ۶ ماه خون از ویروس پاک می شود. ولی در برخی از موارد ، بیماری مزمن می گردد. ( در گونه هپاتیت B ، ۱% ولی در گونه C تا ۸۰% موارد مزمن می شوند).
هپاتیت مزمن چیست
شایع ترین نشانه ، ضعف و خستگی طولانی مدت است. نارسایی کبد و سرطان ممکن است از عوارض پیشرفت بیماری باشد. به ندرت زردی خفیف یا خارش در بیماران وجود داشته و تشخیص آن تنها با آزمیش خون ممکن است.
انواع هپاتیت ویروسی
در حال حاضر ۸ نوع از این ویروس شناخته شده است :
- نوع A
- نوع B
- نوع C
- نوع D ( همیشه همراه با نوع B)
- نوع E
- نوع F
- نوع G
در حال حاضر ۱۰ تا ۱۵ درصد افراد در هیچکدام از این دسته ها قرار نمی گیرند به همین دلیل می شود انتظار داشت ویروس نوع H را نیر داشت.
گونه های A و E هپاتیت از راه آب و غذا منتقل شده و گونه های B,C,D نیز از راه انتقال خون و تماس جنسی منتقل می گردند.
هپاتیت B
تنها گونه بیماری است که با واکسن قابل پیشگیری می باشد. در نزدیک ۵% مردم جهان به شکل ناقل مزمن وجود دارد که این رقم در ایران ۳% براورد می شود. میزان کشندگی آن ۱%و در افراد مسن نیز خطرناک تر است.
فاصله زمانی ورود عفونت تا ظهور علائم بین ۶ هفته تا ۶ ماه متغیر است.
هپاتیت C
ابتلا به هپاتیت پس از تزریق خون در ۹۰% موارد ناشی از هپاتیت C است. نسبت به نوع B تعداد بیش ازی به فاز مزمن بیماری می روند. و پاسخ به درمان بدتری نیز دارد. ۸۰% از مبتلایان به ویروس هپاتیت C ، مزمن شده و در نهایت ۲۰% دچار نارسایی کبد (سیروز کبدی ) می شوند. بیشتر مبتلایان از نظر ظاهری سالم بوده و به همین دلیل ، پیشگیری نقش بسیار مهمی در گسترش نیافتن بیماری دارد.
راه های انتقال
هپاتیت های B و C و D از راه خون و مایعات بدن ، از مادر به نوزاد و با تماس جنسی منتقل می شوند.
دانلود پاورپوینت
محتوای فوق رو می توانید با عنوان هپاتیت ویروسی در قالب پاورپوینت آماده و قابل ویرایش از وب سایت مهندسی بهداشت محیط ایران دانلود نمایید.
بدون دیدگاه
دیدگاه خود را بنویسید