نسخه خوانی

پاورپوینت آلوده کننده های مواد غذایی

مشاهده : 8,964 بار بدون دیدگاه نویسنده: داود وکیلی
آموزش های دستیار دندانپزشکی

پاورپوینت آلوده کننده های مواد غذایی

بنام خدا و با سلام ؛ در ارتباط با موضوع آلودگی در مواد غذایی ( مخاطرات مواد غذایی ) پاورپوینتی کوتاه رو با شما عزیزان از سایت بهداشت محیط ایران به اشتراک میگذاریم که امیدوار هستم به رایگان دانلود و مورد استفادتون قرار بگیره . شما میتوانید پس از مقدمه ای کوتاه که از این پاورپوینت نقل میکنیم ، این فایل رو دانلود کنید .

عوامل آلوده کننده مواد غذایی (مخاطرات مواد غذایی)

تعریف مخاطرات در مواد غذایی :

مخاطره عبارتست از یک عامل بیولوژیک ، شیمیایی و فیزیکی که ممکن است یک ماده غذایی را برای مصرف انسان غیر ایمن سازد. در اغلب موارد ،مخاطرات شیمیایی از جانب مصرف کنندگان ،مهمترین خطرات تلقی می شوند چون در دراز مدت اثر گذار هستند.بیشتر توجهات به مخاطرات میکروبی است که مواد غذایی را تهدید می کنند.

مخاطرات بیولوژیک در مراحل تولید ، توزیع ، و عرضه مواد غذایی

ماکرو بیولوژیک

 حشرات ، جوندگان و غیره (نامطلوب و ناخوشایند – ناقل عامل بیماری زا)

مخاطرات بیولوژیک:در مراحل تولید ، توزیع ، و عرضه مواد غذایی

میکروبیولوژی

باکتری ها ،ویروسها ، انگلها ، پروتوزوآ (سموم قارچی) – مستقیم(میکروب و ایجاد عفونت) و غیر مستقیم (سم)

اکتری ها ،ویروسها ، انگلها ، پروتوزوآ (سموم قارچی)

باکتری ها

گروه اول (گرم منفی) به بدن انسان حمله می کنند.

  • عفونت ایجاد شده یک دوره حاد ۲۴ ساعته و دوره نقاهت آن طولانی می باشد.
  • سالمونلا (حصبه) – شیگلا (اسهال خونی) – اشرشیا کلی (مسمومیت) – کامپیلوباکترژژونی (عامل زخم معده)

گروه دوم (گرم مثبت) ایجاد سم می کنند.

ویروس ها

  • در غذا رشد نمی کنند بلکه توسط غذا حمل می شوند.
  • در بدن انسان – حیوانات – مدفوع – آبهای آلوده  و صدف های خوراکی.
  • انتقال از طریق مخاطهای آلوده بدن.

ویروس ها در مواد غذایی

انگل ها و پرتوزواها

لارو انگلهایی مثل : کرمهای بیماریزا

از طریق : گوشت های آلوده حیواناتی مانند گاو ، ماهی ، شیر خام (توکسوپلاسما) – شیرخام و آب آلوده (ژیاردیا و کریپتوسپوریدیوم)

راه های جلوگیری

  • شرایط صحیح و مناسب دامداری و دامپروری
  • بازرسی منظم دام ها توسط دامپزشک
  • حرارت دهی فراورده های گوشتی
  • انجماد
  • خشک کردن
  • نمک سود کردن

سموم قارچی

  • ایجاد سم توسط برخی قارچها
  • در دراز مدت باعث ایجاد سرطان
  • در کوتاه مدت  باعث مسمومیت شدید
  • معروفترین سم آفلاتوکسین ها (شرایط نامناسب محیطی و انبارداری)

توضیحات و مطالعه بیشتر رو در فایل پیوستی مشاهده کنید .

فرمت : PPT حجم : 1 مگابایت برای دانلود رایگان کلیک کنید

فایل پیوستی در قالب پاورپوینت با 25 اسلاید قابل ویرایش می باشد .

profile avatar
نویسنده : داود وکیلی

درود بر شما ؛ داود وکیلی هستم شاغل در معاونت بهداشت خوی | کار آموزش، طراحی و تولید محتوا در زمینه علوم بهداشتی رو دنبال میکنم . امیدوار هستم که وبسایت مهندسی بهداشت محیط ایران براتون مفید باشه.

آموزش نسخه خوانی

بدون دیدگاه


دیدگاه خود را بنویسید
توجه مهم : دیدگاه های شامل توهین و بی احترامی و تبلیغاتی پذیرفته نخواهد شد.

محصولات تصادفی فروشگاه ما

نمایش همه محصولات
پاورپوینت آماده مدیریت استرس

پاورپوینت آماده مدیریت استرس


پاورپوینت آماده مدیریت استرس تاثير استرس در بروز بيماريهاي قلبي از فشار خون و چربي نيز بيشتر است. استرس شغلي به عنوان ...

بیش از 53 خرید موفق
پاورپوینت بیماری ایدز برای آموزش بیماری AIDS و شناخت ویروس HIV برای روز جهانی ایدز ppt

پاورپوینت بیماری ایدز و ویروس HIV


  پاورپوینت بیماری ایدز شامل چه عناوینی است؟ عفونت HIV و ایدز نحوه انتقال ویروس نقس ایمنی انسان نحوه بیماری زایی ...

بیش از 77 خرید موفق
مدیریت در بهداشت و درمان خدمات بهداشتی درمانی سیستم مدیریت در بهداشت پاورپوینت مدیریت در بهداشت

پاورپوینت مدیریت + مدیریت در بهداشت


مدیریت چیست مدیریت به فرایند انجام فعالیت ها بطور اثربخش و کارآمد توسط دیگر افراد اشاره می کند. این فرایند، وظایف ...

بیش از 12 خرید موفق

مختصری درباره وبسایت علمی آموزشی مهندسی بهداشت محیط ایران

وب سایت مهندسی بهداشت محیط ایران از اردیبهشت ماه 1392 با هدف ارائه محتوای بهداشتی با محوریت مهندسی بهداشت محیط پا به دنیای مجازی گذاشته است.ما در سایت مهندسی بهداشت محیط ایران سعی در به اشتراک گذاری محتوای مفید برای دانشجویان و فارغ التحصیلان و همکاران بهداشتی داشته و تمام سعی خود را برای این مهم به کار گرفته ایم و در این مسیر نیز به پیشنهادات و انتقادات شما نیازمندیم. امیدوار هستیم بتوانیم قدمی هرچند کوچک در ارتقای سطح علمی همکاران و دانشجویان عزیز بر داشته باشیم.موضوع فعالیت ما علاوه بر بهداشت محیط ، بهداشت حرفه ای ، بهداشت عمومی ، تغذیه و رژیم درمانی و آموزش نسخه خوانی در داروخانه می باشد.