نسخه خوانی

میکروب های بیماری زا در مواد غذایی

مشاهده : 8,523 بار ۱ دیدگاه نویسنده: داود وکیلی
آموزش های دستیار دندانپزشکی

میکروب های بیماری زا در مواد غذایی

میکروب های بیماری زا و بیماری های ناشی از مواد غذائی و اهمیت آنها

بنام خدا؛ در طول دهه گذشته وقوع بیماری های میکربی ناشی از مواد غذایی نه تنها در کشورهای در حال توسعه با فقر بهداشتی بلکه در کشورهای توسعه یافته با استاندارد بالای بهداشتی نیز رو به افزایش بوده است و این در حالی است که وقوع عفونتها و مسمومیت های غذایی اغلب گزارش نشده باقی مانده و لذا تعیین آمار دقیق از میزان ابتلا خصوصاً در کشورهای در حال توسعه امکان پذیر نمی باشد.
غذا می تواند به عنوان یک حامل، بسیاری از اجرام عفونی و غیرعفونی را در خود حمل کند. که در بعضی شرایط رشد جرم عفونی را حمایت کرده و به عنوان ناقل فعال عمل نموده و یا تنها نقش ناقل غیرفعال را ایفا نمیاد که در این صورت عامل عفونت در غذا رشد ننموده و تنها به وسیله غذا به انسالن منتقل می شود. ویروس ها، انگلها و حتی بعضی از باکتری ها بیماری زای غذایی، در گروه دوم قرار می گیرند .

بیماری های غذایی جز کدام دسته از بیماری ها هستند

بیماری های غذایی از نظر تقسیم بندی جزئ بیماری های روده ای تقسیم بندی می شوند که از نظر اهمیت در امریکا بعد از بیماری های ریوی در مقام دوم قرار دارد. در یک بررسی در ایالات متحده گزارش شده که بطور متوسط هر آمریکایی حداقل هر سال یکبار به بیماری روده ای با علامت اسهال مبتلا می شود.

گفته می شود که این مسئله به خاطر ناسالم بودن غذای تولید شده در این کشور نیست بلکه مردم با عمل آوری غلط و غیربهداشتی و یا از طریق انتقال اجرام عفونی خود غذا را ناسالم می کنند. از دیدگاه بهداشت عمومی، مسمومیت های غذایی یکی از عمده بیماری های جوامع کشورهای مختلف جهان به شمار می رود. بر طبق مطالعات انجام شده همه ساله بیش از هزار میلیون مورد اسهال حاد در بین بچه های زیر پنج سال در ممالک آفریقا، آسیا (به استثنای چین) و آمریکای لاتین اتفاق می افتد. که به مرگ بیش از ۵ میلیون منجر می گردد.

در کشورهای صنعتی مشکل کمتر از اینهاست ولی بطور معنی دار هنوز از اهمیت خاصی برخوردار است. بعلاوه واقعیت امر به علت عدم گزارش و یا کمیود گزارش مسمومیت های غذایی بطور کامل روشن نیست و بروز واقعی مسمومیت های غذایی را ۱۰ تا ۱۰۰ برابر (حتی بیشتر) از موارد گزارش شده تخمین می زنند. طبق گزارش های موجود تنها در یک همه گیری آن هم در کشوری مثل آمریکا بیش از ۱۵۰۰۰ نفر در اثر مصرف شیر پاستوریزه آلوده به سالمونلای مقاوم به آنتی بیوتیک مبتلا شدند. همچنین تخمین زده شود که بیش از دو میلیون نفر از مردم آمریکا به دنبال مصرف غذاهای تخم مرغ دار با سالمونلوز مبتلا گردیده اند.

+ جهت مشاهده متن و توضیحات کامل در رابطه میتونید فایل پیوستی رو با عناوین زیر شامل ۴۳ اسلاید دانلود کنید .

– تاریخچه بیماری های ناشی از مواد غذایی

–  بعضی از انواع مواد غذایی در ارتباط با انتقال میکروبهای بیماری زا و سموم مختلف به انسان

– نقش میکروب ها در ایجاد بیماری های غذائی

– عوامل بروز بیماری های غذائی متنوع:

۱ـ عوامل بیمری زای باکتریائی مواد غذایی

۲ـ عوامل بیماری زای ویروسی مواد غذائی

۳ـ عوامل بیماریزای انگلی مواد غذائی

۴ـ عوامل بیماری زای قارچی مواد غذائی (سموم قارچی)

۵ـ سایر عوامل بیماریزای مواد غذائی

– منابع آلودگی میکربی غذا

– آلودگی های میکربی گیاهان و میوه ها

– آلودگی های میکربی حیوانات

– آلودگی از طریق فاضلاب ها

– آلودگی از طریق خاک

– آلودگی از طریق آبها

– آلودگی مواد غذائی از طریق هوا

– آلودگی از طریق عمل آوری مواد غذایی

– باکتری ها :

گروه اول ـ باکتری های گرم منفی

سالمونلا Salmonella

شیگلا Shigella

اشریشیاکولای بیماریزای روده ای

ارتباط اشریشیاکولای با مواد غذائی و کنترل آن

ویبریو vibrio

باکتری های گرم مثبت بیماریزای غذایی

استافیلوکوکوس
باسیلوس
کلستریدیوم پرفرینجنس
کلستریدیوم بوتولینوم
استریتوکوکوس

بیماری های حاصل از مواد غذایی: تقسیم بندی فشرده بیماری ها با توجه به نشانیها، دوره کمون و انواع عوامل بیماری زا

 

فرمت : zip حجم : 1.03 مگابایت برای دانلود رایگان کلیک کنید

فایل موجود 43 اسلاید هست که میتونید ازش در ارائه و یا سایر موارد استفاده کنید . دانلود رایگان می باشد

profile avatar
نویسنده : داود وکیلی

درود بر شما ؛ داود وکیلی هستم شاغل در معاونت بهداشت خوی | کار آموزش، طراحی و تولید محتوا در زمینه علوم بهداشتی رو دنبال میکنم . امیدوار هستم که وبسایت مهندسی بهداشت محیط ایران براتون مفید باشه.

آموزش نسخه خوانی

یک دیدگاه


دیدگاه خود را بنویسید
توجه مهم : دیدگاه های شامل توهین و بی احترامی و تبلیغاتی پذیرفته نخواهد شد.

  • profile avatar
    نویسنده : زهرا کهنوجی 28 , جولای , 24

    با سلام و عرض ادب
    ضمن تشکر از مظالب بسیار خوب آموزشی که در سایت گذاشته میشود. خواهشمند است مرتب به روز رسانی گردد و طبق دستورالعمل های جدید باشد.به عنوان مثال برای گندزدایی آب جهت پیشگیری از بیماریهای منتقله ۳۰ دقیقه ثبت شده در صورتی که در سامانه سیب ۳ دقیقه می باشد یا جهت گندزایی آب با کلر مادر دستورالعمل های وزارت بهداشت ۳تا ۵ قطره یا ۳ تا ۷ قطره به ازای هر لیتر میباشد ولی در فایل های شما متفاوت میباشد.
    موضوع بعدی اکثر پاورها رایگان نمی باشد بایستی جهت ارتقاء بهداشت محیط که نیاز به فایل های آموزشی دارم بیشتر رایگان باشند که بتوانیم استفاده کنیم.

محصولات تصادفی فروشگاه ما

نمایش همه محصولات
آکنه فرق آکنه با جوش عکس آکنه درمان سریع آکنه درمان آکنه آکنه کیستیک آکنه چیست و چگونه درمان میشود علت آکنه در بدن آکنه صورت پاورپوینت اکنه دانلود پاورپوینت رژیم درمانی در اکنه هاریسون

پاورپوینت آکنه


آنچه در پاورپوینت آکنه خواهید دید! مقدمه و تعریف انواع آکنه آزمایشگاه و بیوپسی سیر و پیش آگهی درمان و ...

بیش از 5 خرید موفق
افزودنی های مواد غذایی افزودنی های مواد غذایی+pdf نگهدارنده های مواد غذایی مواد افزودنی بتن مواد غذایی دارای مواد نگهدارنده پودر افزودنی در شیرینی در جدول خواص مواد نگهدارنده مضرات استابلایزر خوراکی چیست مواد نگهدارنده سرطان زا

افزودنی های شیمیایی مواد غذایی


افزودنی های شیمیایی مواد غذایی که در قالب یک پاورپوینت 152 اسلایدی می باشد دارای موضوعات مختلفی است که بصورت ...

بیش از 49 خرید موفق

مختصری درباره وبسایت علمی آموزشی مهندسی بهداشت محیط ایران

وب سایت مهندسی بهداشت محیط ایران از اردیبهشت ماه 1392 با هدف ارائه محتوای بهداشتی با محوریت مهندسی بهداشت محیط پا به دنیای مجازی گذاشته است.ما در سایت مهندسی بهداشت محیط ایران سعی در به اشتراک گذاری محتوای مفید برای دانشجویان و فارغ التحصیلان و همکاران بهداشتی داشته و تمام سعی خود را برای این مهم به کار گرفته ایم و در این مسیر نیز به پیشنهادات و انتقادات شما نیازمندیم. امیدوار هستیم بتوانیم قدمی هرچند کوچک در ارتقای سطح علمی همکاران و دانشجویان عزیز بر داشته باشیم.موضوع فعالیت ما علاوه بر بهداشت محیط ، بهداشت حرفه ای ، بهداشت عمومی ، تغذیه و رژیم درمانی و آموزش نسخه خوانی در داروخانه می باشد.