رادرفورد در اوایل کار تحقیقاتی خود ، دو تابش رادیواکتیو ناهمانند شناسایی کرد. او بخشی از تابشی را که با برگه ای به ضخامت یک پانصدم سانتیمتر قابل ایستادن بودن را آلفا نامید. در ادامه این تایپک مقدمه ای در ارتباط با اشعه آلفا از وب سایت مهندسی بهداشت محیط ایران بیان خواهد شد. و در انتها می توانید پاورپوینت اشعه آلفا رو دانلود نمایید.
تاریخچه اشعه آلفا
ذرات آلفا را در ابتدا به عنوان کم نفوذترین تابش هایی که از مواد طبیعی گسیل می شوند ، شناسایی کردند. در سال ۱۹۰۳ ارنست رادرفورد نسبت بار به جرم آنها را با استفاده از انحراف ذرات آلفای حاصل از فروپاشی رادیوم در میدان های الکتریکی و مغناطیسی تعیین کرد. علی رغم مشکل بودن این آزمایش های اولیه ، نتیجه رادرفورد ۲۵ درصد بیش از مقدار پذیرفته شده فعلی بود. در سال ۱۹۰۹ رادرفورد نشان داد همانطور که حدس زده می شد ذرات آلفا واقعا از هسته های هلیوم تشکیل شده اند.
ذرات آلفا
ذرات آلفا دارای قدرت یونیزاسیون بالا می باشند.چون در هنگام عبور از مسیری ، یون های زیادی ایجاد می کنند. ذرات آلفا انرژی شان را به سرعت پراکنده می نمایند و فقط ۳ تا ۵ سانتی متر در هوا نفوذ می کنند. یک ورقه نازک کاغذ ذرات آلفا را متوقف می کند. این نوع ذرات فقط در شکل تشعشع داخلی (Internal Radiation) از طریق بلعیدن ، تنفس و یا زخم های باز باعث خطرات بهداشتی می گردند. فلزات سنگین نظیر اورانیوم ، سرب ، پلوتونیوم و رادیوم اشعه آلفا منتشر می کنند. اشعه آلفا در خارج بدن مخاطرات بهداشت ایجاد نمی نماید. چون نمیتواند از لایه پوست عبور کند. در پرتوگیری های داخلی انتقالخطی انرژی برای ذرات آلفا بیش از گاما و ایکس می باشد. بنابراین از نظر پرتوگیری داخلی بدن رادیونوکلوئید های آلفا دهنده اهمیت ویزه ای دارند.
کاربرد اشعه آلفا
- تولید برق در نیروگاه های اتمی
- در پزشکی
- در دامپزشکی و دامپروری
- در دسترسی به منابع آب
- در کشاورزی
- در صنعت
- در زمینه شکافت هسته ای
- در زمینه کار در راکتور های هسته ای
- جهت استفاده درساخت رنگ های شب نما
- برای جلوگیری از تجمع الکتریسیته ساکن در ترازوهای حساس شیمیایی
- غیره
پاورپوینت آماده آلفا
پاورپپوینت اماده ذرات آلفا در ۳۹ اسلاید فارسی می باشد. این پاورپوینت به عناوینی از جمعه ؛ مقدمه و تاریخچه ذرات آلفا ، خواص فیزیکی و شیمیایی ، یونسازی ، جذب و آشکار سازی، دستگاه های اندازه گیری اشعه ، اثرات بیولوژیکی ، کاربرد ، روش های حفاظت در برابر اشعه ، TLV پرداخته است. در ادامه می توانید این اشتراک ارزشمند رو از وبسایت مهندسی بهداشت محیط ایران IEHE.IR دریافت نمایید.
بدون دیدگاه
دیدگاه خود را بنویسید