نسخه خوانی

تاریخچه پاتوژن ها در آب آشامیدنی و کشف بیماری های منتقله از آب

مشاهده : 8 بار بدون دیدگاه نویسنده: داود وکیلی
آموزش های دستیار دندانپزشکی

تاریخچه پاتوژن ها در آب آشامیدنی و کشف بیماری های منتقله از آب

تاریخچه پاتوژن ها در آب آشامیدنی

از ابتدا نیز روش های تصفیه آب آشامیدنی نیازهایی را برای حذف پاتوژن ها دنبال می کردند، تا انجا که از میان آنها روش هایی با ویژگی های مدرن امروزی جایگاه خود را پیدا نمودند.Paul Ewald میکروب شناس برجسته، اخیرا گفته است که “هیچ مداخله ای در تاریخ پزشکی به اندازه تهیه آب سالم در زنده ماندن افراد و کاهش بیماری ها تاثیر گذار نبوده است.” (Ewald, 1994. Ewald et al., 1998).

کشف بیماری های منتقله از طریق آب

بر اساس بررسی های انجام شده ثابت شده است که بسیاری از بیماری ها بوسیله آب آلوده منتقل می شوند و قادر به ایجاد بیماری با وضعیت اپیدمی هستند.با این وجود، زمانی اعتقاد بر این بود که بیماری هایی مثل وبا و تب تیفوئید در اصل بوسیله راه های دیگری مثل تنفس بخارات بدبو، بخارات متصاعد شده از فساد اجساد و انتقال از طریق هوای آزاد در طی شب منتقل می شوند.

این مطلب را نیز حتما بخوانید : دانلود جزوه آزمایشگاه میکروبیولوژی آب

دکتر جان اسنو در بررسی هایش علت اپیدمی های لندن در سال های ۱۸۴۹ و ۱۸۵۳ را وبای آسیایی گزارش داد، در این حادثه نزدیک به ۵۰۰ نفر از مردم در مدت ۱۰ روز مردند (اغلب قربانیان بعد از ۳۶ ساعت تماس مردند)، مرگ این افراد با آلودگی آب آشامیدنی چاهی با چاه فاضلاب مجاورش در خیابان Broad مرتبط بود.اسنو نتوانست عامل بوجود آورنده اپیدمی را شناسایی کند، اما او حدس زد که این خصوصیات مربوط به میکروبیولوژی آب بوده و از طریق مجرای گوارش بیماران خارج می شود.(Snow, 1855). در همان سال Falipo Pacini ارگانیسم های عامل وبا را شناسایی کرد (Pacini, 1854;Bentivoglio and pacini, 1995)، اما William Budd بعدها تعداد زیادی از دلایل ناشناخته را در مدت کوتاهی کشف نمود.او (۱۸۵۶) اثبات نمود که تب حصبه هم می تواند همانند وبا انتقال یابد. لویی پاستور فرانسوی در سال ۱۸۶۴ تئوری میکروبی بیماری را بیان نمود. Karl Eberth در سال ۱۸۸۰ ارگانیسم های عامل تب حصبه را جداسازی نمود(سالمونلا تیفی). سرانجام در سال  Robert Koch 1883 افراد مشهور در تاریخ میکروبیولوژی هنگام کار در مصر و هند باسیل های کاما شکل وبای آسیایی را شناسایی کرد(ویبریو کلرا)(Howard – Jones, 1984). او بلافاصله پس از کشف تعدادی از بیماری های اپیدمی مهم مانند وبا ، تب حصبه و اسهال آمیبی را که اغلب از طریق آب منتقل می شدند مورد شناسایی قرار داد.

در قرن نوزدهم از عبارت کلرا برای توصیف بسیاری از بیماری های روده ای مناطق گرم همراه با درد، استفراغ، تب و ضعف استفاده گردید. عبارت وبای آسیایی برای تمایز با انواع کلرا به کار گرفته شد، بطوری که این مورد معمولا کشنده بود، و نوع آندمی آن در آسیا تا سال ۱۸۱۷، هنگام رخداد اولین پاندمی از چند پاندمی صورت گرفته در سرتاسر جهان باقی ماند.چون این بیماری در آسیا کشف گردید و با بروز علائم بسیار شدید همراه بود آن را وبای آسیایی نامیدند.

 

profile avatar
نویسنده : داود وکیلی

درود بر شما ؛ داود وکیلی هستم شاغل در معاونت بهداشت خوی | کار آموزش، طراحی و تولید محتوا در زمینه علوم بهداشتی رو دنبال میکنم . امیدوار هستم که وبسایت مهندسی بهداشت محیط ایران براتون مفید باشه.

آموزش نسخه خوانی

بدون دیدگاه


دیدگاه خود را بنویسید
توجه مهم : دیدگاه های شامل توهین و بی احترامی و تبلیغاتی پذیرفته نخواهد شد.

محصولات تصادفی فروشگاه ما

نمایش همه محصولات
پاورپوینت زخم معده پاورپوینت اولسر پپتیک و رژیم درمانی در آن پاورپوینت زخم دوازدهه درمان دارویی زخم معده رژیم غذایی زخم معده ppt

پاوپوینت زخم معده


برخی از عناوین پاورپوینت تغذیه و رژیم درمانی در زخم معده تعریف اولسر پپتیک آناتومی دستگاه گوارش آناتومی معده و ...

بیش از 15 خرید موفق
پاورپوینت سموم و آلرژی مواد غذایی پاورپوینت بهداشت مواد غذایی میکروبیولوژی مواد غذایی

پاوپوینت سموم و آلرژی مواد غذایی


پاوپوینت سموم و آلرژی مواد غذایی این پاورپوینت در 38 اسلاید فارسی و با عناوین زیر می باشد : مقدمه انواع ...

بیش از 4 خرید موفق

مختصری درباره وبسایت علمی آموزشی مهندسی بهداشت محیط ایران

وب سایت مهندسی بهداشت محیط ایران از اردیبهشت ماه 1392 با هدف ارائه محتوای بهداشتی با محوریت مهندسی بهداشت محیط پا به دنیای مجازی گذاشته است.ما در سایت مهندسی بهداشت محیط ایران سعی در به اشتراک گذاری محتوای مفید برای دانشجویان و فارغ التحصیلان و همکاران بهداشتی داشته و تمام سعی خود را برای این مهم به کار گرفته ایم و در این مسیر نیز به پیشنهادات و انتقادات شما نیازمندیم. امیدوار هستیم بتوانیم قدمی هرچند کوچک در ارتقای سطح علمی همکاران و دانشجویان عزیز بر داشته باشیم.موضوع فعالیت ما علاوه بر بهداشت محیط ، بهداشت حرفه ای ، بهداشت عمومی ، تغذیه و رژیم درمانی و آموزش نسخه خوانی در داروخانه می باشد.