تاریخچه پاتوژن ها در آب آشامیدنی
از ابتدا نیز روش های تصفیه آب آشامیدنی نیازهایی را برای حذف پاتوژن ها دنبال می کردند، تا انجا که از میان آنها روش هایی با ویژگی های مدرن امروزی جایگاه خود را پیدا نمودند.Paul Ewald میکروب شناس برجسته، اخیرا گفته است که “هیچ مداخله ای در تاریخ پزشکی به اندازه تهیه آب سالم در زنده ماندن افراد و کاهش بیماری ها تاثیر گذار نبوده است.” (Ewald, 1994. Ewald et al., 1998).
کشف بیماری های منتقله از طریق آب
بر اساس بررسی های انجام شده ثابت شده است که بسیاری از بیماری ها بوسیله آب آلوده منتقل می شوند و قادر به ایجاد بیماری با وضعیت اپیدمی هستند.با این وجود، زمانی اعتقاد بر این بود که بیماری هایی مثل وبا و تب تیفوئید در اصل بوسیله راه های دیگری مثل تنفس بخارات بدبو، بخارات متصاعد شده از فساد اجساد و انتقال از طریق هوای آزاد در طی شب منتقل می شوند.
دکتر جان اسنو در بررسی هایش علت اپیدمی های لندن در سال های ۱۸۴۹ و ۱۸۵۳ را وبای آسیایی گزارش داد، در این حادثه نزدیک به ۵۰۰ نفر از مردم در مدت ۱۰ روز مردند (اغلب قربانیان بعد از ۳۶ ساعت تماس مردند)، مرگ این افراد با آلودگی آب آشامیدنی چاهی با چاه فاضلاب مجاورش در خیابان Broad مرتبط بود.اسنو نتوانست عامل بوجود آورنده اپیدمی را شناسایی کند، اما او حدس زد که این خصوصیات مربوط به میکروبیولوژی آب بوده و از طریق مجرای گوارش بیماران خارج می شود.(Snow, 1855). در همان سال Falipo Pacini ارگانیسم های عامل وبا را شناسایی کرد (Pacini, 1854;Bentivoglio and pacini, 1995)، اما William Budd بعدها تعداد زیادی از دلایل ناشناخته را در مدت کوتاهی کشف نمود.او (۱۸۵۶) اثبات نمود که تب حصبه هم می تواند همانند وبا انتقال یابد. لویی پاستور فرانسوی در سال ۱۸۶۴ تئوری میکروبی بیماری را بیان نمود. Karl Eberth در سال ۱۸۸۰ ارگانیسم های عامل تب حصبه را جداسازی نمود(سالمونلا تیفی). سرانجام در سال Robert Koch 1883 افراد مشهور در تاریخ میکروبیولوژی هنگام کار در مصر و هند باسیل های کاما شکل وبای آسیایی را شناسایی کرد(ویبریو کلرا)(Howard – Jones, 1984). او بلافاصله پس از کشف تعدادی از بیماری های اپیدمی مهم مانند وبا ، تب حصبه و اسهال آمیبی را که اغلب از طریق آب منتقل می شدند مورد شناسایی قرار داد.
در قرن نوزدهم از عبارت کلرا برای توصیف بسیاری از بیماری های روده ای مناطق گرم همراه با درد، استفراغ، تب و ضعف استفاده گردید. عبارت وبای آسیایی برای تمایز با انواع کلرا به کار گرفته شد، بطوری که این مورد معمولا کشنده بود، و نوع آندمی آن در آسیا تا سال ۱۸۱۷، هنگام رخداد اولین پاندمی از چند پاندمی صورت گرفته در سرتاسر جهان باقی ماند.چون این بیماری در آسیا کشف گردید و با بروز علائم بسیار شدید همراه بود آن را وبای آسیایی نامیدند.
بدون دیدگاه
دیدگاه خود را بنویسید