بنام خدا و با سلام؛ دستورالعمل اقدامات بهداشت محیطی به منظور پیشگیری و کنترل طغیانهای منتقله از غذا از سری دستورالعمل های مرکز سلامت محیط و کار ، فایل اشتراکی با شما عزیزان و کاربران گرامی سایت مهندسی بهداشت محیط ایران می باشد ، پس از مقدمه این دستورالعمل ، در انتهای همین مطلب میتوانید این دستورالعمل بهداشت محیطی رو دریافت کنید .
دستورالعمل اقدامات بهداشت محیطی به منظور پیشگیری و کنترل طغیانهای منتقله از غذا
مقدمه :
پدیده جهانی شدن ، افزایش مسافرت ها ، توسعه گردشگری و همچنین افزایش مصرف غذا در خارج از منزل در جوامع مختلف ، بیماریهای منتقله از غذا را به عنوان یک مشکل بهداشتی جهانی مطرح کرده است . در کشور ما نیز هنوز شاهد بروز طغیانهای متعددی از بیماریهای واگیر از جمله بیماریهای ناشی از غذا هستیم که ضمن متأثر ساختن بعد جسمی ، روانی و اقتصادی مردم منابع مالی زیادی از حوزه سلامت را به خود اختصاص می دهد . به همین منظور و در راستای تأمین بهداشت عمومی و ارتقاء سطح آن که طبق بند ۲ ماده ۱ قانون تشکیلات وزارت بهداشت از جمله وظایف وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی می باشد ، این مجموعه در زمینه اقدامات و عملیات پیشگیرانه برای بررسی و کنترل طغیان ها تهیه گردیده تا به دست اندرکاران و تصمیم گیرندگان در یافتن و استفاده از منابع موجود در مدیریت موفق طغیان کمک نماید .
ضمن تشکر از همکاران محترم بهداشت محیط در دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سراسر کشور که ما را در ویرایش مجموعه حاضر یاری نمودند ، پیشاپیش ازکلیه همکاران عزیزی که دراجرای دقیق دستورالعمل حاضر همکاری خواهند داشت تشکر می نماییم . بدیهی است ارائه نظرات و پیشنهادات به اصلاح و غناء هر چه بیشتر آن کمک خواهد نمود .
حتما بخوانید : پاورپوینت رایگان نظام نظام مراقبت کشوری بیماری های منتقله از غذا
اهمیت مسئله :
مروری بر آمارها نشان می دهد آلودگی غذا ، مرگ سالانه ۳۵ هزار نفر در کشور را منجر میشود و با توجه به اینکه حدود ۳۰ درصد کل موارد بیماری منجر به مرگ می گردد حداقل موارد بیماری ، حدود ۱۱۷۰۰۰ نفر است و اگر میانگین هزینه هر مورد از این بیماریها ( درمان و ضرر ناشی از غیبت کاری افراد شاغل ) را ۵۰۰۰۰ تومان در نظر بگیریم ، هزینه صرف شده برای موارد بیماری سالانه حدود ۵,۵۸۰,۰۰۰,۰۰۰ ( ۱۱۷۰۰۰*۵۰۰۰۰ ) تومان تخمین زده می شود .
در ایران آمار امید به زندگی ۷۲ سال (این متوسط در ایران ۶ درصد بیشتر از سطح جهانی ۶۷ سال می باشد )
از طرفی بروز بیماریهای نوپدیدی چون همهگیری فاسیولیازیس انسانی کرمانشاه در سال ۱۳۷۹ ، همهگیری ارلیشیوز انسانی استان مازندران در سال ۱۳۸۲ ، ظهور سویههای مقاوم به دارو (مثل موارد توبرکولوز مقاوم) و همهگیری مقطعی و گذرای تبروده ناشی از سالمونلاهای مقاوم به چند دارو در سالهای گذشته در سطح کشور و همچنین بروز بیماریهای بازپدیدی چون همهگیری فاسیولیازیس استان گیلان که با ابتلاء حدود ۱۰ هزار نفر از ساکنان آن منطقه، بعنوان بزرگترین اپیدمی ثبت شده حاکی از این واقعیت است که جنگ بین میکروب و انسان را پایانی نیست و در بسیاری از جبهه ها همچنان ادامه دارد و حتی به فاصله های کوتاهی جبهه های جدیدی نیز گشوده میشود .
این دستورالعمل بهداشت محیطی رو از بخش زیر به رایگان دانلود کنید .
پیروز باشید | سایت مهندسی بهداشت محیط ایران | www.iehe.ir
بدون دیدگاه
دیدگاه خود را بنویسید