بنام خدا و با سلام؛ در این تایپک از زیر موضوع تصفیه فاضلاب از سایت مهندسی بهداشت محیط ایران ، فایلی در ارتباط با روش های محاسبه پارامترهای مهم در فرآیند لجن فعال می باشد . پس از مقدمه ای بسیار کوتاه ، در انتهای همین مطلب میتوانید فایلی ارزشمند در ارتباط با محاسبات اجن فعال و موارد کاربرد و کنترل ان دانلود بفرمائید . از این که با ما هستید خرسندیم.
تصفیه بیولوژیکی فاضلاب و لجن فعال :
تصفیه بیولوژیکی فاضلاب یکی از روش های متداول در حذف فاضلاب خانگی و حذف برخی از فاضلاب های صنعتی بسته به مورد ، می باشد . اهداف اولیه که در تصفیه بیولوژیکی فاضلاب باید محقق شود عبارتند از :
- حذف مواد آلی و جلوگیری از افت اکسیژن محلول (DO) درآب های پذیرنده و دریافت کننده پاسب های خانگی یا صنعتی
- حذف جامدات کلوئیدی و معلق برای جلوگیری از تجمع جامدات و ایجاد مزاحمت و بروز مشکلات در آبهای پذیرنده
- کاهش غلظت تعداد ارگانیسم های پاتوزن در آب های پذیرنده
تصفیه پیشرفته فاضلاب نیز بر اساس یک یا چند مورد زیر در نظر گرفته می شود :
- در صورت نیاز به حذف بیشتر مواد آلی و جامدات معلق موجود در پسابی که از فرآیندهای تصفیه ثانویه خارج شده است .
- در صورت نیاز به حذف کامل جامدات معلق باقیمانده در فاضلاب تصفیه شده ای که به مرحله گندزدایی بیشتر می رود.
- در صورت نیاز به حذف نوترینت ها که از فرآیندهای تصفیه ثانویه متداول خارج شده اند و به منظور کاهش پدیده اتریفیکاسیون در پیکره آبی پذیرنده
- در صورت نیاز به حذف مواد معدنی(به ویژه فلزات سنگین) و ترکیبات آلی(به ویژه MTBE و NDMA) برای رسیدن به استاندارد تخلیه پساب و استانداردهای استفاده مجدد در آبهای سطحی و پساب هایی که روی زمین دف می شوند و همچنین استاندارد مربوط به استفاده مجدد مستقیم در مصارف آشامیدنی
- در صورت نیاز به حذف مواد معدنی(مثل فلزات سنگینف سیلیس) و مواد آلی در استفاده مجدد پساب های صنعتی(آب خنک کاری،آب فرایند،آب بویلرهای تحت فشار بالا و پایین).
تصفیه فاضلاب به روش لجن فعال (Activated sludge process) یکی از روش های بیولوژیکی با روش رشد معلق ( Suspended growth processes ) می باشد در آنها میکروارگانیسم ها ،مواد الی و ترکیبات موچود در فاضلاب را به گازها و توده سلولی که بصورت معلق در سطح مایع باقی می مانند تبدیل می کند .
وظیفه اصلی یک بهره بردار فرآیند لجن فعال ،پایش صحیح و کنترل فرآیند می باشد به طوریکه از دستیابی به استانداردهای پساب خروجی اطمینان حاصل نماید . در فایل پیوستی به مهمترین پامترهایی که برای کنترل فرایند به انها نیاز هست پرداخته شده است .
در ادامه میتوانید از سایت مهندسی بهداشت محیط ایران به رایگان دانلود و مطالعه بفرمائید .
۲ دیدگاه ارزشمند
دیدگاه خود را بنویسید
با عرض سلام و خسته نباشید
بنده فارغ التحصیل رشته عمران هستم، برای آزمون استخدامی وزارت نیرو در شرکت آب و فاضلاب ثبت نام کردم، میخواستم برای مواد آزمون: تصفیه آب و فاضلاب – شبکه های آب و فاضلاب منبع خوب معرفی کنید. من این دروس رو اصلا آشنایی ندارم.
ممنون خواهم شد اگر راهنمایی بفرمایید.
با تشکر
درود بر شما؛ پاسخ شما در تلگرام داده شد.