مخاطرات میکروبی مواد غذایی و راهکارهای جلوگیری از آن
مخاطراتی زیادی از موارد بیولوژیک،شیمیایی و فیزیکی همیشه سلامت و ایمنی مواد غذایی رو تهدید میکنند. اما از بین مخاطرات فیزیکی و شیمیایی و میکروبی ف مخاطرات میکروبی مواد غذایی بیشتری موارد عود بیماری های منتقله از غذا هستند . عوامل بیولوژیکی که دخیل در بروز بیماری های متقله از غذا هستند به طور کلی شامل موارد زیر می باشند :
- باکتری ها
- ویروس ها
- قارچ ها
- انگل ها
تعریف و ماهیت بیماری های منشا مواد غذایی:
تعریف سازمان جهانی بهداشت از بیماری های منتقله از غذا (WHO): بیماری هایی با ماهیت عفونی یا توکسیک که در اثر مصرف غذا یا آب ایجاد می شوند.
در بسیاری از موارد از اصطلاح مسمومیت مواد غذایی استفاده می شود ولی این اصطلاح گاهی اوقات گمراه کننده است. در این خصوص به کار بردن اطلاح بیماری های با منشا مواد غذایی ترجیح داده می شود که تعریف آن عبارتست از: «هرگونه بیماری چه عفونی و چه با ماهیت سمی که بر اثر مصرف غذا یا آب ایجاد می شود و یا علت ان غذا یا آب در نظر گرفته می شود.» بنابراین مشخص است که همه این عوارض صرفا مسمومیت نیستند و آنها را میتوان به چهار بخش عمده تقسیم کرد :
- عفونت های غذایی (Food Infection) : بیماری های عفونی که بر اثر مصرف غذای آلوده به انسان منقل می گردد مثل سالمونلوز ، کمپیلو باکتر ، ویبریوز، کلی باسیلوز … و برخی از بیماری های ویروسی
- مسمومیت های غذایی (Food Intoxication) : در اثر سموم مترشحه از باکتی ها مانند کلستریدیوم بوتولینیوم ، اشرشیا کلی، شیگلا ، باسیلوس سرئوس و استافیلوکوک پاتوزنز به وجود می آیند.
- عوارض حاصله از انگل ها (Food Infestation) : بیماری هایی که توسط انگل هایی که در غذاهای مختلف وجود دارند ، به انسان منتقل میگردد مانند توکسوپلاسموز، ژیاردیوز،تریشینیوز، تینیازیس و …
- عوارضی که در اثر مواد افزودنی غیر مجاز و یا مواد افزودنی مجاز بیش از حد استاندارد و یا در اثر باقیمانده های دارو و سموم در برخی از مواد غذایی و یا در اثر آلودگی محیط زیست و اثرات آن روی فراورده های دامی و کشاورزی به وجود می آید.
فایل پیوستی که در ارتباط با مخاطرات میکروبی مواد غذایی هست ، به مبحث آلودگی های بیولوژیکی در ۱۰۲ اسلاید پرداخته است و در انتها راهکارهایی نیز برای آن ذکر کرده است. به انواع باکتری های دخیل و شرایط ایجاد ،الودگی ، بیماری زایی ،علایم و کنترل آنها اشاره شده است. از جمله میتوان به اشرشیا کلی ،سالمونلا،شیگلا ،کمپیلو باکتر،ویبریو کلرا،مسمومیت های استافیلوکوکی،لیستریا مونوسیتوزنز،باسیلوس سرئوس، کلستریدیوم پرفرنژانس،کلستریدیوم بوتولینیوم، هپیاتیت A، مسمومیت ناشی از Norwalk Virus .
امیدوار هستیم که این پاورپوینت کامل که در ارتباط با مخاطرات میکروبی مواد غذایی توسط وبسایت مهندسی بهداشت محیط ایران در اختیار شما دانش پژوه عزیز قرار دادیم براتون مفید بوده باشه و بتونه نیاز شما رو در این زمینه رفع کنه .
اسلاید نمونه از این پاورپوینت مخاطرات مواد غذایی
نحوه دریافت پاورپوینت مخاطرات میکروبی و فیزیکی مواد غذایی
نحوه دریافت پاورپوینت مخاطرات فیزیکی و میکروبی بسیار ساده و تنها با چند کلیک خواهد بود. می توانید در باکس خرید زیر بر روی دکمه خرید کلیک کنید.سپس اطلاعات خواسته شده را وارد و وارد صفحه پرداخت شوید. پس از پرداخت آنلاین در محیطی کاملا امن ، بلافاصله لینک دانلود برای شما فعال خواهد شد. شایان ذکر می باشد که یک ایمیل حاوی اطلاعات خرید و لینک دانلود این پاورپوینت نیز برای شما بصورت اتوماتیک ارسال خواهد شد. ضمنا در صورت هرگونه مشکل در دریافت این پاورپوینت نیز از طریق بخش پشتیبانی سایت پاسخگوی شما خواهیم بود.
سایر مطالب که حتما براتون میتونه مفید باشه:
بدون دیدگاه
دیدگاه خود را بنویسید