مهندسی بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط – بهداشت حرفه ای – بهداشت عمومی – تغذیه و رژیم درمانی

50% تخفیف ویژه

تخفیف ویژه خرید پکیج آموزشی دوره کمک بهیاری | تخفیف 35% اعمال شد.برای مشاهده پکیج کلیک کنید

  • متن مطلب

داود وکیلی

کارشناس مهندسی بهداشت | طراح وب و وبلاگ نویس

پاورپوینت آلوده کننده های مواد غذایی

بنام خدا و با سلام ؛ در ارتباط با موضوع آلودگی در مواد غذایی ( مخاطرات مواد غذایی ) پاورپوینتی کوتاه رو با شما عزیزان از سایت بهداشت محیط ایران به اشتراک میگذاریم که امیدوار هستم به رایگان دانلود و مورد استفادتون قرار بگیره . شما میتوانید پس از مقدمه ای کوتاه که از این پاورپوینت نقل میکنیم ، این فایل رو دانلود کنید .

عوامل آلوده کننده مواد غذایی (مخاطرات مواد غذایی)

تعریف مخاطرات در مواد غذایی :

مخاطره عبارتست از یک عامل بیولوژیک ، شیمیایی و فیزیکی که ممکن است یک ماده غذایی را برای مصرف انسان غیر ایمن سازد.

در اغلب موارد ،مخاطرات شیمیایی از جانب مصرف کنندگان ،مهمترین خطرات تلقی می شوند چون در دراز مدت اثر گذار هستند.

بیشتر توجهات به مخاطرات میکروبی است که مواد غذایی را تهدید می کنند.

مخاطرات بیولوژیک:در مراحل تولید ، توزیع ، و عرضه مواد غذایی

ماکرو بیولوژیک:حشرات ، جوندگان و… (نامطلوب و ناخوشایند – ناقل عامل بیماری زا)

مخاطرات بیولوژیک:در مراحل تولید ، توزیع ، و عرضه مواد غذایی

میکرو بیولوژی :باکتری ها ،ویروسها ، انگلها ، پروتوزوآ (سموم قارچی) – مستقیم(میکروب و ایجاد عفونت) و غیر مستقیم(سم)

اکتری ها ،ویروسها ، انگلها ، پروتوزوآ (سموم قارچی)

باکتری ها :

گروه اول (گرم منفی) به بدن انسان حمله می کنند.

عفونت ایجاد شده یک دور ه حاد ۲۴ ساعته و دوره نقاهت آن طولانی می باشد.

سالمونلا (حصبه)– شیگلا (اسهال خونی)– اشرشیا کلی(مسمومیت) – کامپیلوباکترژونی (عامل زخم معده)

گروه دوم (گرم مثبت) ایجاد سم می کنند.

کلستریدیوم بوتولینیوم (سم کشنده)

 کلستریدیوم پرفرانژنس (اسهال و استفراغ)

 باسیلیوس سرئوس (مسمومیت)

 استافیلوکوکوس اورئوس – سم مقاوم به حرارت(گلو درد)

ویروس ها :

در غذا رشد نمی کنند بلکه توسط غذا حمل می شوند.

در بدن انسان – حیوانات – مدفوع – آبهای آلوده  و صدف های خوراکی.

انتقال از طریق مخاطهای آلوده بدن.

ویروس ها در مواد غذایی

انگل ها و پرتوزواها :

لارو انگلهایی مثل : کرمهای بیماریزا

از طریق : گوشت های آلوده حیواناتی مانند گاو – ماهی شیر خام(توکسوپلاسما) – شیرخام و آب آلوده(ژیاردیا و کریپتوسپوریدیوم)

حتما بخوانید : دانلود پاورپوینت افزودنی های شیمیایی مواد غذایی

راه های جلوگیری :

شرایط صحیح و مناسب دامداری و دامپروری

– بازرسی منظم دام ها توسط دامپزشک

– حرارت دهی فراورده های گوشتی

– انجماد

خشک کردن

نمک سود کردن

سموم قارچی :

ایجاد سم توسط برخی قارچها

در دراز مدت باعث ایجاد سرطان

در کوتاه مدت  باعث مسمومیت شدید

معروفترین سم آفلاتوکسین ها(شرایط نامناسب محیطی و انبارداری)

 

توضیحات و مطالعه بیشتر رو در فایل پیوستی مشاهده کنید .

پیروز باشید

دکمه اشتراک گذاری تلگرام برای اشتراک این مطلب در تلگرام کلیک کنید

فایل پیوستی در قالب پاورپوینت با 25 اسلاید قابل ویرایش می باشد .

فرمت: PPTحجم :1 مگابایت
نویسنده :
داود وکیلی
دیدگاه ها ی این مطلب

جهت دریافت جدیدترین مطالب ، فایل ها و مقالات رایگان و اخبار استخدامی در ایمیلتان در خبرنامه سایت عضو شوید .

فروشگاه ما

تخفیف آموزش نسخه خوانی در داروخانه